torstaina, kesäkuuta 07, 2007

Lomalla

Olen ollut lomalla puolitoista viikkoa. Mitään erityistä en ole tehnyt. Ensimmäisen lomaviikon pojat kävivät vielä koulua ja Minnan loma alkaa vasta vähän yli viikon kuluttua. Ehkä juuri siksi, että mitään erityistä tekemistä ei ole ollut, loma on ollut mukavaa ja rentouttavaa. On voinut nukkua aamulla, käydä lenkillä, pyöräilemässä, lukea, katsoa TV:tä tai elokuvan ja tehdä pihatöitä. Muutama kokous on ollut ja muutama sananjulistustilaisuus - nämäkin ovat olleet hyviä hetkiä. Työhön palaan vasta 2.7.

Osaisimmepa levätä myös uskossamme. Kaikki on tehty puolestamme, kaikki on valmiina. Jo kasteessa tämä kaikki annettiin meille ja uskossa Vapahtajaan omistamme kaiken, mikä Jeesus on ansainnut ja mikä on annettu meille kasteessa. Ei tarvita meidän tekojamme, ei sitä, että muutumme paremmiksi, ei vahvaa, järkkymätöntä uskoakaan. Ilman suorituksia, sellaisena kuin on, heikolla uskollakin saa omistaa tämän kaiken: on Jumalan lapsi, synnit on annettu anteeksi, pääsee kerran taivaaseen. Tämä kaikki Golgatan ristin perusteella. Evankeliumi on ihmeellinen.

Eilen jaetussa Alueviestissä (www.alueviesti.fi) - toisessa paikallislehdessämme - kerrottiin, että Vammalasta on tehty jälleen kantelu arkkihiippakunnan tuomiokapituliin. Alueviestin mukaan kantelussa pyydetään tiettävästi selvittämään Vammalan seurakunnan pappien työvuorojen tekemistapaa ja kantelijan mielestä minuun kohdistunutta uskonvapauden murtamista. Kantelussa vedotaan uskonnonvapauteen ja omantunnonvapauteen.

En ollut aiemmin tällaisesta kantelusta kuullut. Tilanne on vähintään erikoinen: milloin kanteluja tuomiokapituliin lähettää vs. kirkkoherra, milloin seurakuntalaiset, milloin ne koskevat minua, milloin vs. kirkkoherraa, kirkkoherraa, piispaa tai arkkipiispaa. Toivon, että kanteluja ei tarvitsisi kenenkään tehdä. Emmekö voisi palata pitkälti siihen käytäntöön, joka oli seurakunnassamme vuosia ja toimi hyvin. Ketään ei pakoteta messuun vastoin hänen vakaumustaan, työvuorot sovitaan tämä huomioonottaen, yritämme kunnioittaa toisiamme ja keskitymme seurakunnan rakentamiseen.

2 Comments:

Blogger Markus said...

AAMEN

Evankeliumi on ihmeellinen.

Markus Ristimäki Nurmo

2:51 ip.  
Blogger samuel kettunen said...

Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

1:18 ip.  

Lähetä kommentti

<< Home