maanantaina, huhtikuuta 23, 2007

Rikoksen uusinta

Eilen sunnuntaina minut oli laitettu työvuorolistassa toisen kerran Tyrvään kirkkoon toimittamaan messu naispastorin kanssa. Kerroin reilu viikko sitten vs. kirkkoherralle, että en voi olla toimittamassa tätä messua. Outoa olisi, jos toimisin huhtikuussa toisin kuin maaliskuussa. Siitä, mitä eilen tein, tai en tehnyt, on käytetty ja luultavasti tullaan käyttämään - kunhan asiaa selvitetään ja tehdään ratkaisuja - ilmaisua rikoksen uusiminen. Tuntuu karulta ilmaisulta. En osaa pitää rikoksena sitä, että pastori pyrkii toimimaan sen mukaan, mitä on oppinut Raamatun äärellä ja mitä pitää omassatunnossaan oikeana.

Tänään Aamulehdessä on pieni juttu eilisestä. Juttu oli etusivulla otsikoitu "Tyrvään kirkko täyttyi ihmisistä". Tarkoitettiin jumalanpalvelusta, jossa en siis ollut ja jota toimittamassa olivat seurakuntapastori Mirja Tenkanen ja vs. kirkkoherra Hannu Kilpeläinen. Iltapäivällä kastoin Tyrvään kirkossa pienen Viljamin ja katsoin kirkkopäiväkirjasta, paljonko aamulla jumalanpalveluksessa oli väkeä. Seurakuntaa oli ollut paikalla 114. Tavallisena sunnuntaina Tyrvään kirkossa väkeä on 100-150. Lehtijutuissa on paljon virheitä tai tietoa, joka antaa väärän kuvan. Mennyt vuosi on vahvistanut tätä käsitystä.

Sain toimittaa puolenpäivän jälkeen messun Salokunnan kirkossa. Kirkko sijaitsee pienessä kylässä Karkun kappeliseurakunnan alueella. Messu tässä pienessä kirkkossa pidetään noin kerran kuukaudessa. Tavallisena sunnuntaina Salokunnan kirkossa väkeä on 10-20. Nyt seurakuntaa paikalla oli noin 60. Kanttorimme Keijo Vättö soitti aivan upeasti. Karkun kirkossa messun aamulla toimitti pastori Olli Koskenniemi. Kuulin, että seurakuntaa oli noin 50, tavallisena sunnuntaina Karkun kirkossa väkeä on noin 30.

Aamulehden otsikointi ja juttu innostivat kirjoittamaan väkimääristä, vaikka ne eivät olekaan ratkaiseva asia.

3 Comments:

Blogger korander said...

Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

9:12 ap.  
Blogger Jari Rankinen said...

koranderille

Vielä tämän kerran vastaan nimimerkille: Kirkkomme johto on selvästi ilmaissut, ettei kirkon perinteen mukainen käsitys papinvirasta - siis se että torjuu naispappeuden - ole harhaoppi. Ettei hyväksy lapsikastetta tai kastaa uudestaan lapsena kastettuja, on harhaoppi. Esimerkkisi meni siis pahasti ohi.

9:29 ap.  
Blogger VTi said...

"Kilpeläinen arvioi, että Rankisen poisjäänti ja siihen liittynyt julkisuus houkutteli Tyrvään kirkkoon tavallista enemmän kävijöitä. Rankinen puolestaan piti messua Salokunnan kirkossa.

- Varmasti hänkin kerää paikalle kannattajiaan, jotka haluavat nähdä hänet näinä viimeisinä kertoina, Kilpeläinen sanoo." (Aamulehti)

Mihin H. Kilpeläinen viittaa sanoilla "näinä viimeisinä kertoina"?

Tarkoittaako se siis sitä että hänen suunnittelema ehdoton kielto (jota mainittiin aikaisemmin tässä blogissa) koskee myös oman seurakunnan pastoreita?

Viktor Tikkanen, Vantaa

12:11 ip.  

Lähetä kommentti

<< Home