keskiviikkona, heinäkuuta 18, 2012

Kalastusta, ripari ja Zambian Vocal Collection

Olin viime viikon kalaretkellä Enontekiöllä.

Meitä oli 15 miestä, vanhin 80-vuotias ja nuorin 15. Säät suosivat. Etelässä satoi paljon ja liikaakin, Enontekiöllä en pukenut kertakaan päälleni sadetakkia tai -housuja, vaikka joka päivä olin monta tuntia kalastamassa. Kaloja tuli jonkin verran: viimeisenä iltana paistoimme ja savustimme aikamoisen määrän haukea, taimenta, harjusta, siikaa, turskaa ja seitiä. Kävimme siis myös Norjassa Jäämeren rannalla - turskaa ja seitiä ei ole Lapin joissa.

Jokien, järvien ja meren rannalla oli hyvä olla. Luonto virkistää, puhuttelee ja puhuu Luojastaan. Kahvi, nuotio, eväsleivät, makkara ja hyvä seura joen rannalla on monta kertaa mielessä talvella. Hyttysiä ja mäkäriä on tähän aikaan vuodesta harvoja poikkeuksia lukuunottamatta Lapissa paljon tai todella paljon. Nyt niitä oli paljon.

Hienoa oli olla miesjoukolla myös Sanan äärellä. Monet ajatukset ja kommentit Raamatun kertomuksista, joita luimme, jäivät mieleen. Olen miettinyt niitä paljon.

Tarkoitus on, että ensi vuonna järjestetään vastaava retki. Jos olet kiinnostunut lähtemään mukaan, ota yhteyttä (jari.rankinen@sley.fi).

* * *

Ensi tiistaina alkaa tärkeä kesän tehtävä - rippikoululeiri. Kunpa osaisi oikealla tavalla kertoa uskomme keskeisistä asioista - Jumalan suuruudesta, pyhyydestä, tahdosta, armosta ja rakkaudesta. Aina ennen rippikoulua tuntee itsensä riittämättömäksi suureen tehtävään. Hienoa että saa uskoa Jumalaan, joka tekee työtä, johon me emme pysty. Hän luo uskoa Jeesukseen ja vahvistaa sitä. Meidän tehtävämme on pitää esillä, käyttää ja tuoda toisten ulottuville välineet, joita Jumala käyttää. Nämä välineet ovat Jumalan sana ja sakramentit.

Hienoa jos voit rukoilla tämän rippileirin puolesta - ja muidenkin ripareiden. Konfirmaatiomessu on - jos Taivaan Isän suo - sunnuntaina 5.8. Sastamalan Pyhä Marian kirkossa. Aiemmin puhuttiin Sastamalan vanhasta kirkosta.

* * *

Ensi sunnuntaina messussa Karkun evankelisella opistolla kuullaan afrikkalaista musiikkia. Messussa laulaa Zambian Vocal Collection. Tämä hyvin lahjakas ja monipuolinen lauluryhmä on laulanut Suomessa ja Sastamalassa ennenkin. Tervetuloa messuun. Se alkaa klo 11.