keskiviikkona, syyskuuta 14, 2011

Joka luulee seisovansa, katsokoon, ettei kaadu

Olihan se melkoinen uutinen, josta kuultiin viime sunnuntaina. Markku Koivisto - Nokia Mission johtaja, tai entinen johtaja - kertoi tehneensä, mikä on vastoin Jumalan tahtoa. Hän kertoi mm. olleensa uskoton puolisolleen. Hän oli rikkonut kuudetta käskyä toisen miehen kanssa.

En ole koskaan osallistunut Nokia Mission tilaisuuksiin. Toki olen seurannut jonkin verran liikettä, sen julistusta ja toimintaa. Tällaisenkin - liikkeestä etäällä olevan - uutinen hämmensi, teki hiljaiseksi ja laittoi miettimään.

Moni on arvostellut Markku Koiviston tapaa kertoa lankeemuksestaan tai lankeemuksista. On kysytty, pitikö tulla tunnustamaan synnit muutaman sadan ihmisen eteen. On sanottu, että Nokia Missio järjesti tapahtuneesta näytöksen. Markku Koivistolle julistettiin tässä näytöksessä synnit anteeksi. Itsekin aika tavalla vierastan tällaista. Eikö olisi voitu toimia vähemmän julkisesti? Eikö ripittäytyminen olisi hyvä tehdä tiedotusvälineistä kaukana? Olihan jokaisen tiedossa, että tilaisuudessa, jossa Markku Koivisto esiintyy suuren kohun jälkeen, on varmasti paljon toimittajia ja kameroita.

Toisaalta täytyy sanoa, että kyseisessä tilaisuudessa oli paljon hyvää ja esimerkillistä. Rumatkin synnit saa anteeksi. Jeesus on sovittanut kaikkien kaikki synnit eikä anteeksiantamus koske vain syntejä, jotka meistä tuntuvat pieniltä ja tavallisilta. Katuva saa omistaa anteeksiantamuksen kaikkeen mahdolliseen. Jumalan anteeksiantamus on lahja, jota meidän ei tarvitse ansaita mitenkään, koska Jeesus on kuolemallaan ansainnut sen meille. Tätä Nokia Mission tilaisuus opetti. Hienoa oli myös, ettei Markku Koivisto selitellyt ja puolustellut tekojaan. Tai sanonut, etteivät Raamatun opetukset homosuhteista koske sitä, mitä hän on tehnyt. Hän luki Roomalaiskirjeestä kohdan, jossa sanotaan selvästi, että kahden miehen tai kahden naisen seksisuhde on vastoin Jumalan tahtoa. On esimerkillistä, että tunnustaa Jumalan tahdoksi, mikä Raamattu kertoo Jumalan tahdoksi, ja tunnustaa rikkoneensa sitä vastaan, jos niin on tehnyt.

Jotkut ovat sanoneet, että nämä tapahtumat merkitsevät Nokia Mission loppua. En usko. Jos Markku Koivisto olisi toiminut toisin - jos hän ei olisikaan tunnustanut tekojaan vääräksi - se olisi ollut kova isku Nokia Missiolle. Mutta hän tunnusti. Tai jos Nokia Mission johto ei olisi puuttunut Markku Koiviston toimintaan - se olisi yrittänyt vaieta asiasta ja sitten kun se lopulta olisi paljastanut, johto olisi sanonut, että asia on Markku Koiviston käsissä, ja hän tekee halutessaan johtopäätökset - se olisi ollut kova isku Nokia Mission elämälle ja tulevaisuudelle. Mutta liikkeen johto toimi toisin.

Tällaiset tapahtumat muistuttavat monista Raamatun opetuksista. Minua ne ovat muistuttaneet näistä Jeesuksen sanoista: "Se teistä, joka ei ole tehnyt syntiä, heittäköön ensimmäisen kiven." Ja näistä apostoli Paavalin sanoista: "Joka luulee seisovansa, katsokoon, ettei kaadu."

1 Comments:

Blogger ml said...

Markku Koivistolle voimia edelleenkin ja Jumalan siunausta ja myöskin uudelle johtajalle Timo Aro-Heinilälle kaikkea hyvää... Pysykää edelleen Raamatun Sanassa, mutta nostakaa Jeesuksen risti sille kuuluvalle paikalle ja se, mitä Risti on meille lahjoittanut... kuten myös Jari edelleen.

10:43 ip.  

Lähetä kommentti

<< Home