lauantaina, elokuuta 27, 2011

Terveisiä Kesänkaatajaisista

Olin menneen viikon Kemijärvellä. Neljänä päivänä kiertelin metsäjärviä, -lampia ja jokia vanhemman poikani ja koiramme Rollen kanssa. Metsästimme vesilintuja. Yhtenä päivänä saimme metsästyskaveriksemme Aki Lautamon, hyvän ystävän ja hyvän pastorin Kemijärveltä.

Oli hienoa kulkea Pohjois-Suomen metsissä, miettiä, mille järvelle seuraavaksi suuntaamme, tehdä tulet, juoda kahvit ja ihailla loppukesän luontoa. Useimpina päivinä paistoi aurinko, oli lämmintä eikä sadevaatteita tarvittu. Metsästys toi tähän vielä pienen lisän - sitä voi varmaan sanoa jännitykseksi.

Saimme saalista jonkin verran, vaikka vesilintuja oli selvästi vähemmän kuin monena vuotena aiemmin. Saalis laitettiin pakastimeen odottamaan joulua. Silloin on tarkoitus syödä vesilintupaistia.

Varmaan joku paheksuu harrastustani. Kuitenkin useimmat syövät ruokaa, joka on tehty eläimistä. Tappamatta eläintä eläimen liha ei tule lautaselle. Melkein kaikkien mielestä on hyväksyttävää, että eläin teurastetaan ja siitä tehdään ruokaa. Miksi eläintä ei saisi tappaa metsästämällä?

Nyt istun Kesänkaatajaisissa Karkun evankelisen opiston salin takapenkissä. Sali on kutakuinkin täynnä nuoria. Tänä vuonna osallistujia on enemmän kuin koskaan aiemmin. Salissa istuu, kuuntelee ja välillä keskustelee noin 160 nuorta. On siis nuorten tapahtuma, jossa opetetaan Raamattua, kuunnellaan bändejä, rukoillaan, lauletaan yhdessä, pelataan, ollaan messussa ja ollaan kavereiden kanssa. Erityisen hienoa tässä tapahtumassa on, että nuoret itse kantavat suuren vastuun tapahtumasta. Joukko nuoria on suunnitellut ohjelman, nuoret käyttävät puheenvuoroja, nuoret ovat laittaneet paikat kuntoon, nuoret juontavat, laulavat ja esittävät musiikkia. Tällainen tapahtuma on Jumalan ihme ja suuri kiítoksen aihe.

Nuoremmille ja meille vanhemmille opetetaan nyt uskomme aivan keskeisimpiä asioita: Raamatussa meille kerrotaan Jumalan tahto. Sitä tulee noudattaa. Emme kuitenkaan onnistu siinä niin hyvin, että se riittäisi Jumalalle ja pelastaisi meidät. Onneksi on evankeliumi. Se kertoo, miten Jumalan tahtoa vastaan rikkonut pelastuu. Jeesus on kuollut puolestamme ja hankkinut meille anteeksiantamuksen. Anteeksiantamuksen turvissa kelpaamme pyhälle Jumalalle ja pääsemme ikuiseen elämään.

Huomenna sunnuntaina klo 11 opiston salissa Karkussa on messu. Tervetuloa! On koskettavaa, että nuoremmat ja vanhemmat kristityt ovat yhdessä Jumalan edessä ja yhdessä polvistuvat ottamaan vastaan Herramme ruumiin ja veren.

1 Comments:

Blogger AKL said...

Lämpomät kiitokset sekä loppukesän rippikoululeiristä että Kesänkaatajaisista!

Kun vein kolmea poikaa (oma poika+ kaksi serkkupoikaa) Karkun leirille, niin menomatkalla yksi heistä sanoi: "Olen jo neljä vuotta odottanut tätä leiriä.Siitä asti, kun isoveli kävi Karkussa rippileirin."

Pojat pitivät kovasti tämän kesän rippileiristä. Niinpä he nyt tänä viikonloppuna lähtivät sinne takaisin...Kesänkaatajaisiin!!!

Olipa ilo lukea, että sinne oli tullut niin paljon nuoria. On todella hienoa, että järjestätte myös rippileirin jälkeistä toimintaa nuorille!!! Siunausta vielä sunnuntaipäivän ohjelmaanne.

Terveisin Aira Keski-Luoma
Nurmo (Seinäjoki)

10:32 ip.  

Lähetä kommentti

<< Home