tiistaina, joulukuuta 29, 2009

Herra varjelee kaikki sinun askeleesi

Ylihuomenna - jos Jumala suo - vaihtuu vuosi ja vuosikymmen. Koulun ala-asteella joskus 1970-luvulla tuntui, että vuoteen 2010 on hirmuisen pitkä aika. Ja jotkut sanoivat, että elämä maapallolla on silloin aivan toisenlaista. Aika ei ollut hirmuisen pitkä eikä elämä ole aivan toisenlaista.

On pitkä perinne, että vuoden vaihtuessa Karkussa evankelisella opistolla on nuorten tapahtuma. Tämän kertainen tapahtuma on nimetty "Behind the Scenes - Karkun uusivuosi". Tapahtuma alkaa huomenna keskiviikkona klo 16.30 ja päättyy perjantaina uudenvuodenpäivänä noin klo 14. Toki myös osaksi aikaa voi tulla. Ohjelmasta voi kysyä opistolta (toimisto@keokarkku.fi ja puh. 03 513 4151). Olet lämpimästi tervetullut mukaan.

Uudenvuodenaattona opistolla on riemumessu. Riemumessu on Jussi Pyysalon sävelmin ja Antti Saarenkedon sanoin toteutettu jumalanpalvelus. Varsinkin nuoremmille tällä kaavalla toimitettu messu on tullut rakkaaksi. Messu alkaa uudenvuodenaattona torstaina klo 23. Toimin liturgina yhdessä Lasse Rätyn kanssa, Erkki Koskenniemi saarnaa. Kaikki - niin nuoremmat kuin vanhemmat - ovat lämpimästi tervetulleita messuun. Tämä messu taitaakin olla viimeinen, jonka saan lähiaikoina johtaa. Vuoden vaihtuessa astuu voimaa tuomiokapitulin määräämä rangaistus. Sen mukaan messun toimittaminen on minulta kielletty kolmen kuukauden ajan.

Tuntuu hyvältä lukea uudenvuodenaaton psalmista nämä sanat: "Minä kohotan katseeni vuoria kohti. Mistä saan avun? Minä saan avun Herralta, häneltä, joka on luonut taivaan ja maan. ... Herra varjelee sinut kaikelta pahalta, hän suojelee koko elämäsi. Herra varjelee kaikki sinun askeleesi, sinun lähtösi ja tulosi nyt ja aina." (Ps 121).