torstaina, marraskuuta 12, 2009

Maata näkyvissä ja sikainfluenssa

Tänään uutisissa kerrottiin Turun kaupungin tartuntataudeista vastaavan lääkärin Jane Marttilan kehottaneen harkitsemaan Maata näkyvissä -festareiden peruuttamista. Syy kehotukselle on sikainfluenssaepidemia.

Kun kuulin kehotuksesta, vähän ihmettelin, miksi juuri tämän tapahtuman peruuttamista kehotetaan harkitsemaan. Miksei vastaavaa kehotusta lääkäri ole antanut Turun palloseuran jääkiekko-otteluista tai Turun ja Tukholman välillä seilaavien laivojen risteilyistä? Niissäkin on tuhansia ihmisiä ja ainakin jälkimmäisiin tulee väkeä eri puolilta Suomea. Viranomaiset Suomessa eivät ole antaneet ohjetta olla järjestämättä tai peruuttaa suuremmat tapahtumat. Aika yllättävää oli se, että kirkollinen Kotimaa-lehti tänään juuri ennen festareiden alkua nosti näyttävästi esiin tartuntataudeista vastaavan lääkärin kehotuksen. Monien muiden lehtien verkkolehdet lainasivat sitten Kotimaata. Toivottavasti Kotimaan juttu ei liity siihen, mitä on ollut monena vuotena ennen Maata näkyvissä -tapahtumaa: on heitetty milloin mitäkin varjoa tämän tapahtuman ylle ja pyritty siihen, etteivät nuoret lähtisi tapahtumaan. Tämä on ollut usein hyvin alhaista. Varjojen heittäjinä ovat olleet jotkut kirkon piirissä toimivat henkilöt.

Se on tärkeää, että Maata näkyvissä -tapahtuman järjestäjät suhtautuvat hyvin vakavasti sikainfluenssaan ja muihin tartuntatauteihin. Kaikki, mikä voidaan tehdä tautien leviämisen välttämiseksi, tehdään. Myös lääkäri Jane Marttila totesi, että tapahtuman järjestäjillä on erittäin hyvä varautumissuunnitelma tautien varalta. Tärkeää on myös, että monet ympäri Suomea rukoilevat tapahtuman puolesta.

Maata näkyvissä -festarit alkavat, jos Jumala suo, Turussa huomenna. Festareiden nettisivujen osoite on www.maatanakyvissa.fi. Olet lämpimästi tervetullut Pohjoismaiden suurimpaan kristilliseen nuorisotapahtumaan! Tapahtumaan odotetaan yli 10.000 osallistujaa.

Ellet ole Turussa ensi sunnuntaina ja olet lähellä Sastamalaa, tervetuloa Karkkuun evankeliselle opistolle messuun. Sen toimittavat Heikki Lehtimäki ja Markus Malmivaara. Messu alkaa, kuten opistolla aina, klo 11. Tai jos olet sunnuntaina Helsingissä, tervetuloa Pyhän Sydämen kappeliin Kallioon. Olen siellä toimittamassa messua yhdessä Teemu Haatajan kanssa. Sielläkin jumalanpalvelus alkaa klo 11.