perjantaina, maaliskuuta 28, 2008

Surua ja iloa

Sain eilen kuulla, etten voi pitää rippikoulua, jonka olin aloittanut ja jossa myös oma poikani on ollut. Olin kertonut, että olen halukas pitämään rippikoulun, vaikka työsuhteeni Vammalan seurakunnassa päättyy. Siihen en ollut halukas, että pidän rippikoulusta osan, esimerkiksi opetuspäivät ennen leirijaksoa. Halusin pitää koko rippikoulun yhdessä toisten vetäjien kanssa – opettaa pastorin tunnit ennen leiriä, vetää leirin ja konfirmoida ryhmäni. Kirkkoherran sijainen ilmoitti eilen, ettei tämä ole mahdollista. Tämä oli tietysti ikävä uutinen.

Tänään jaetussa Tyrvään Sanomissa oli ilmoitus, jossa oli tämä teksti:

Sanajumalanpalvelukset
Karkun evankelisella opistolla sunnuntaisin klo 11

6.4. Pasi Hujanen
13.4. Jari Rankinen
20.4. Olli Koskenniemi
27.4. Juha Heinonen ja Raimo Lähteenmaa

Saarnan aikana pyhäkoulu lapsille.

Messun jälkeen voi nauttia lounaan. Hinnat: aik. 10 e, lapset 5-15 v. 5 e, perhelippu 25 e. Ruokailuun pyydämme ilm. perjantaihin mennessä puh. 5134 301.

Lämpimästi tervetuloa!

Siis huhtikuussa Karkun evankelisella opistolla on joka sunnuntai klo 11 sanajumalanpalvelus. Toisaalta suren tätä tilannetta. Toisaalta olen hyvin iloinen tästä ratkaisusta. Katsomme eteenpäin. Kaikki ovat lämpimästi tervetulleita. Pyydämme, että Jumalan sana saa hoitaa. Siitä olen varma, etteivät jumalanpalvelukset Karkun evankelisen opiston salissa ole ei-henkisiä vastustustilaisuuksia. Evankeliumi – ilosanoma Vapahtajasta, syntien Sovittajasta ja kuoleman Voittajasta – olkoon niissä pääasia. Kuten varmasti onkin.

Tapasin eilen Sleyn toimivaa johtoa. Keskustelimme muiden asioiden lisäksi suunnitelmasta, josta olen kertonut aiemmin nettipäiväkirjassani (14.3.). Suunnitelman mukaan siirtyisin Sleyn palvelukseen ja toimisin pastorina Vammalassa ja sen ympäristössä – lähinnä Satakunnassa ja Pirkanmaalla. Opettaisin Raamattua, pitäisin jumalanpalveluksia, tekisin nuorisotyötä, vetäisin rippikouluja, puhuisin seuroissa ja muissa tilaisuuksissa ja kirjoittaisin kirjoituksia. Olisin käytettävissä myös kirkollisiin toimituksiin – kasteisiin, avioliittoon vihkimisiin ja hautaan siunaamisiin. Haluaisin palvella eri herätysliikkeisiin kuuluvia ja niitä, jotka eivät kuulu mihinkään herätysliikkeeseen.

Kirjoitin nettipäiväkirjassani 14.3., ettei Sleyn budjettiin ole varattu tätä tehtävää varten rahaa ja siksi kootaan tukirengasta – niitä jotka rukoilevat työni puolesta ja voivat tukea työtä taloudellisesti. Tähän renkaaseen on ilmoittautunut tähän mennessä hieman vajaa 80 perhettä tai yksittäistä tukijaa. Tästä olen iloinnut. Kun ryhdymme tähän hankkeeseen, kerroin, että mikäli löytyy 100 perhettä tai yksittäistä tukijaa, olen käytettävissä suunniteltuun tehtävään. Pidän tätä määrää merkkinä, että tehtävä on tarkoitettu minulle. Monet ovat jo erilaisissa tukirenkaissa tai tukevat muuten niillä mahdollisuuksilla, joita on. Jotkut voivat kokea tämän yhdeksi tavakseen tukea evankeliumin työtä. Kokoamme siis tätä joukkoa edelleen. Ilmoittautua voi Jouni Perttulalle (jouni.perttula@kopteri.net), Seppo Laaksoselle (sirse.laaksonen@pp.inet.fi) tai minulle (jari.rankinen@kopteri.net). Jos suunnitelma toteutuu, ehkä voin aloittaa uudessa tehtävässä 1.5. Johdattakoon hän, joka tietää, mikä on meille oikea tie.

4 Comments:

Blogger Wille said...

Hei!

Mukava kuulla, että Vammalan alueella on vielä mahdollisuus harjoittaa uskoaan. Toivottavasti SLEY:kin pian huomaa, että se mikä sillä kirkon puoleen on menetettävää on sillä iankaikkisen autuuden tähden voitettavaa. Joskus täytyy ottaa askel hengellisen esivallan mielivaltaa vastaan, kun kyse on kristityn uskon hyvinvoinnista. Toivottavasti Karkussa ruvetaan pian viettämään häpeilemättä messuja, siihen osallistuvien pelastukseksi. Onko se, mitä SLEY:llä on hävittävää todella sen hintaista, minkä hinnan Kristus on maksanut ruumiistaan ja verestään ojentaakseen sen meille alttarille syntiemme anteeksiantamiseksi?

Siunausta työllesi!

Wille Huuskonen
teol.yo.

11:01 ip.  
Blogger Teininen Jukka said...

On todella suuri ilo ja vanhan sydämen lohdutusta lukea Wille Huuskosen tekstiä."Älkää siis heittäkö pois uskallustanne, jonka palkka on suuri."
Kuinka joku maan tomuhiukkanen, olkoonpa kirkkoherra tai piispa,voi estää Jeesuksen testamentin toimeenpanoa? Kaikkivaltias on omiaan kehottanut Ehtoollisen viettoon usein, eikä ole määrännyt aikaa, ei paikkaa (Luther)niin me teemme kuten Herra Jeesus on säätänyt. "Enemmän tulee totella Jumala kuin ihmisiä." Jukka Teininen Forssa

10:52 ap.  
Blogger Viher-Tuomo said...

Aivan... ja toisaalta, olisiko vallankumouksellista ajatella että yhteyden ateria olisi ateria ihan oikeasti eikä vain symbolinen leivänpalanen ja tilkka viiniä? Mm. tästä kirjoitetaan blogissa

http://optasia.blogspot.com/

29.3. otsikolla "Oikea seurakunta". Ihan oikean yhteyttä lisäävän aterian syömiseen ei Vammalan seurakunnan johtohahmot voi varmaankaan puuttua...? :D

1:29 ip.  
Blogger Viher-Tuomo said...

Tuomo Viherjuuri
Helsinki

1:30 ip.  

Lähetä kommentti

<< Home