maanantaina, heinäkuuta 09, 2007

Jos luotamme, menee hyvin

Tänään jaetussa Tyrvään Sanomissa on seurakuntapastorimme Markus Malmivaaran haastattelu. Tyrvään Sanomien verkkolehdessä (www.tyrvaansanomat.fi) kerrotaan lähinnä, että Markus ilmoittaa myös jatkossa toimivansa kuten tähän asti: hän ei ole toimittanut messua yhdessä naispastorin kanssa. Markus palaa virkavapaalta seurakuntapastorin virkaan elokuun alussa. Printtilehdessä Markus perustelee toimintaansa sillä, että hän haluaa luottaa Raamattuun. ”Jos luotamme Raamattuun, niin meillä menee hyvin. Vaikka inhimillisesti katsottuna näyttäisi, että se on järjetöntä.” Hänen mielestään kysymys naisen pappeudesta on Raamatussa selvä. Tasa-arvosta ei ole kyse. ”Jos olisin naisten sortaja, niin en voisi enää kunnioittaa itseäni.” Markus kertoo rukoilleensa menneen vuoden aikana monet kerrat, että Jumala näyttäisi hänelle tien, jota kulkea. Tieksi hänelle on osoitettu se, jonka kertoo haastattelussa. Hän sanoo, ettei hän osaa katsoa asiaa lopputuloksesta käsin. Hän kertoo elävänsä vain tässä hetkessä. ”Joku voi ehkä ajatella, että mun kannattaisi pelata toisin tämä homma. Mua saatetaan pitää hulluna, mutta se, mitä Raamattu opettaa, on siunaus.”

Markus kertoo myös taustastaan: hänen suvussaan on ollut paljon körttiläistä – siis heränneitä. ”Olemme körttiläisiä koko suku aina 1700-luvulta asti. Körttiläisyys korostaa ihmisen pienuutta ja nöyryyttä Jumalan edessä.”

Olen iloinen siitä, mitä Markus kertoo haastattelussa.

Sillä, että Markus kertoo toimivansa kuten tähänkin asti, hän ottaa kannettavakseen melkoisen ristin. Hän tulee saamaan kovia ryöpytyksiä. Häntä tullaan moittimaan ja painostamaan. Hänestä tullaan levittämään puheita, jotka eivät ole totta – joilla halutaan mustata hänen mainettaan. Hän joutuu kuulusteluihin. Ehkä häneltä viedään joitakin työtehtäviä, joita hän haluaisi edelleen tehdä seurakunnassamme. Hän saattaa menettää virkansa, ainakin viran menettämisellä uhataan. Ehkä silläkin että hänet siirretään Vammalasta jonnekin muualle.

Silti rohkaisen Markusta jatkamaan tiellä, joka on osoitettu hänen tiekseen. Ei ole hyvä toimia Raamattuun sidottua omaatuntoa vastaan. Vaikeuksista huolimatta kannattaa säilyttää hyvä omatunto. Herramme antamaa ristiä on sittenkin hyvä kantaa. Siinä on siunaus.

Hyvä että Markuksen kaltainen pastori kertoo torjuvansa naispappeuden. Markus on mitä miellyttävin ihminen ja pastori. Kyse ei ole siitä, että hankalat tapaukset aiheuttavat hankaluuksia. Näitä syytöksiä silloin tällöin – tai usein – kuulee.

Markus tulee samaan myös paljon tukea. Sitä hän tarvitsee. Toivon ja uskon, että monet rukoilevat hänen puolestaan – Suomessa ja laajemminkin. Rukoukset kantavat häntä ja hänen perhettään.

1 Comments:

Blogger Tuomo said...

Aamen! Kaikkea hyvää ja Jumalan siunausta toivon paljon Markukselle ja hänen perheelleen.

"Herraamme aina luottaa saa,
jos ottaa hän tai antaa.
Hän leivän meille lahjoittaa
ja huolen meistä kantaa.
Jos riemun suo tai ristin tuo,
me häntä kiittäkäämme,
tahtoonsa tyytykäämme."

Virsi 387:2

Kannattaa lukea koko virsikin. Sen ihanasta sanomasta suurin kiitos kuuluu Herralle. :)

Tuomo Vättö, Jalasjärvi

11:49 ap.  

Lähetä kommentti

<< Home