lauantaina, toukokuuta 12, 2007

Mieheni ei ole sovinisti

Pidin tänään aamun ja aamupäivän rippikoulua. Sitten oli kahdet hautajaiset. Päivän aikana puhelimeen tuli melkoinen määrä tekstiviestejä. Moni oli lukenut Ilta-Sanomista Minnan ja minun haastattelun (www.iltasanomat.fi). Moni kehui juttua. Ystävät, jotka tuntevat meidät, sanoivat, että juttu antaa meistä sellaisen kuvan, jollaisia olemme. Näitä viestejä oli mukava lukea. Monissa lehdissä minusta on annettu kovin toisenlainen kuva. Haastattelun otsikko oli lainaus Minnalta: "Mieheni ei ole sovinisti." Haastattelun teki toimittaja Milla Rautiainen. Itse haastattelu ja jutun saattaminen siihen asuun, jossa se on lehdessä, oli Minnalle ja minulle miellyttävä kokemus.

Toivon, että onnistuimme sanomaan meille tärkeän asian: Naispappeus ei ole meille tasa-arvoasia. Mies ei ole naista arvokkaampi eikä nainen miestä. Samanarvoisina, Jumalan luomina ja Jumalan Pojan lunastamina yritämme seurata sitä, minkä ymmärrämme Raamatusta Jumalan tahdoksi.

2 Comments:

Blogger Tuomo said...

Terve taas Jari,

hyvältä lehtijuttu vaikutti ainakin meidän mielestämme. Toivottavasti tällaiset jutut koituvat siunaukseksi.

Tuomo Vättö Jalasjärveltä

9:41 ip.  
Blogger Juha Vihriälä said...

Nämä sovinistijutut ovat usein asiasta mitään ymmärtämättömien tai tietämättömien toimittajien keksintöä. Ei niitä kannata kuunnella.

Marsipaani sanoi aiemmin: "Tiedän paljon sellaista mitä en viitsi ja voi tähän kirjoittaa."

Ymmärtänet, että tuollainen viestintä on nollan arvoista. Eiköhän meistä monikin tiedä "paljon sellaista, mitä ei viitsi tai voi kirjoittaa" tänne. Sellaista ei kannata erikseen sanoa, koska muille voi helposti tulla käsitys, että nyt yritetään olla jotain, mihin ei ihan rahkeet riitä.

Siunausta Jarin blogin lukijoille ja aurinkoista äitienpäivää kaikille äideille!

Juha Vihriälä
Vimpeli

9:45 ap.  

Lähetä kommentti

<< Home