lauantaina, joulukuuta 23, 2006

Kuinka suuri onkaan hyvyytesi

Toivotan kaikille hyvää, siunattua joulua. Teen sen perheemme joulukirjeen myötä.

Hyvät ystävät ja sukulaiset

”Kuinka suuri onkaan sinun hyvyytesi! Se on ehtymätön aarre niille, jotka sinua pelkäävät. Kaikkien nähden sinä annat apusi niille, jotka turvautuvat sinuun. Sinä suljet heidät armosi suojiin, otat heidät turvaan majaasi. Sinne eivät ulotu ihmisten juonet, eivät syyttävät puheet.” Ps 31:20-21

Kynttilöiden ja jouluvalojen sytyttäminen tuntuu tänä vuonna erityisen hyvältä. Lumeton märkä maa ja vesisateet tekevät päivistäkin pimeitä. Marraskuussa sairastimme koko perhe. Ensin Minnalla oli keuhkoputkentulehdus, sen jälkeen Juho ja Jari saivat saman taudin ja lopuksi hoidettiin Martin angiina antibioottikuurilla. Nyt osaamme paremmin arvostaa terveyttä ja tavallista arkea. Tavallinen arki on tänä vuonna tuntunut juhlalta muutenkin. Jariin liittyvä julkisuus on ollut melko raskasta. Kotona kuitenkin olemme olleet rauhassa. Kiitos tuestanne ja rukouksistanne. Ne ovat kantaneet tämän kaiken keskellä. Sittenkin olemme jaksaneet hyvin. Emme tiedä, mitä uusi vuosi tuo tullessaan. Sen kuitenkin tiedämme, että Jumalan lupaukset ovat voimassa myös tulevana vuonna – sekin joka on tämän kirjeen alun psalmissa.

Kuten aina ennenkin pojat odottavat talvea ja jääkiekkokaukalon jäädyttämistä. Luistimien sopivuutta on kokeiltu jo alkusyksystä ja uusissa jääkiekkomailoissa on erkat valmiina. Martti odottaa myös laskettelemaan pääsemistä. Juho on jatkanut sählyn pelaamista. Syksyllä Juho aloitti lukion ja Martti yläasteen.

Myös Jari on alkanut opiskella. Hän suorittaa kasvatustieteiden perusopintoja. Tarkoitus on saada lähivuosina uskonnon – ehkä jonkin muunkin aineen – opettajan pätevyys. Papinvirassa jatkaminen kun on epävarmaa. Toki Jari toivoo saavansa jatkaa papin työtä.

Minnan työpaikka on edelleen Tampereen Hervannassa. Kannettavan tietokoneen mukana työt kulkevat mukana kotitoimistoonkin. Tammikuun alussa voimaan tuleva uusi organisaatio tuo muutoksia, vaikka työ samassa projektissa jatkuukin vielä jonkin aikaa.

Jumala syntyi ihmiseksi, jotta me ihmiset voisimme tuntea Jumalan, elää yhteydessä häneen ja päästä kerran hänen luokseen taivaaseen. Siinä on joulun sanoma. Kumarrumme Betlehemin seimen ääreen, ihmettelemme joulun ihmettä ja kiitämme siitä Jumalaa.

Hyvää, siunattua adventin ja joulun aikaa. Lämpimästi tervetuloa käymään Vammalassa Tampereentiellä.

Minna, Jari, Juho ja Martti

1 Comments:

Anonymous Anonyymi said...

Hyvää ja rauhallista Joulua teille :)
Vammala on tuttu paikka. Kaunista seutua.

12:47 ip.  

Lähetä kommentti

<< Home