keskiviikkona, marraskuuta 08, 2006

Päätoimittaja halusi tarkentaa

Sain eilen viestin Tyrvään Sanomien päätoimittajalta Toni Viljanmaalta. Hän oli lukenut nettipäiväkirjani jutun Suuremmissa käsissä. Siinä ihmettelin, että Tyrvään Sanomissa ainoa kysymys seurakuntavaalien ehdokkaille oli kysymys naispappeuden hyväksymisestä. Ihmettelin myös, että Tyrvään Sanomat vaihtoivat kysymystä. Ensiksi selvitettiin, kannattavatko ehdokkaat niiden pappien virasta erottamista, jotka eivät toimita jumalanpalvelusta yhdessä naispappien kanssa. Tämä kysely keskeytettiin ja kysyttiin naispappeuden hyväksymistä.

Ystävällisessä viestissä Toni Viljanmaa kirjoitti, ettei kysymysten vaihto ollut taktinen ratkaisu. Piispainkokouksen sihteeri Kalervo Salo oli kertonut, että tuomiokapituli päättää mahdollisesta papin erottamisesta ja voi kysyä tai olla kysymättä kirkkovaltuuston kantaa. Siksi spekulointi erottamisellani olisi ollut päätoimittajan mielestä turhaa ja jopa karkeaa. Syyksi kyselyyn naispappeuden hyväksymisestä hän ilmoitti - ei politikoinnin - vaan sen, että ihmiset haluavat tietää asiasta äänestämispäätöstä tehdessään.

Toni Viljanmaa kertoi kirjoittavansa vilpittömän rehellisesti. Toivon niin. Mukava että Toni otti yhteyttä. Sovimme hänen kanssaan, että voin kertoa viestistä nettipäiväkirjassa.