sunnuntaina, helmikuuta 16, 2014

Kaksi juhlaa

Sain tänään olla kahdessa hienossa juhlassa. Tampereen Luther-talon kirkkosali on ollut remontin takia pois käytöstä ensimmäisestä adventtisunnuntaista lähtien. Remontti valmistui, kuten urakoitsijoiden kanssa oli sovittu, menneellä viikolla, eilen sali ja muitakin tiloja viimeisteltiin talkoovoimin juhlaa varten ja tänään salissa oli messu. Oli hienoa saada olla mukana. Sali oli kutakuinkin täynnä väkeä - nuorempia ja vanhempia - joka iloitsi, että jälleen saadaan olla tutussa paikassa. Vaikka Tampereen Vanhassa kirkossakin on ollut hyvä kokoontua. Siellä messut ovat olleet kaksi ja puoli kuukautta kestäneen remontin aikana.

Jumala on, luo uskoa Jeesukseen ja vahvistaa sitä siellä, missä ovat hänen sanansa ja sakramenttinsa. Jumalan läsnäoloa eivät ratkaise puitteet. Silti puitteet eivät ole yhdentekeviä. Ne voivat helpottaa tulemista sinne, missä Jumala on ja luo uskoa. Ne voivat auttaa hiljentymään ja kuuntelemaan Jumalan puhetta. Ne voivat kuin alleviivata, että Jumala hoitaa, koskettaa ja vahvistaa. Siistit puitteet kertovat sen olevan tärkeää meille, että Jumala puhuu, hoitaa meitä ja antaa, mitä tarvitsemme. Nyt uusitut puitteet palvelevat näitä tarkoituksia. Messu Tampereen Luther-talossa on joka sunnuntai klo 11.

Toinen juhla oli Porissa. Sleyn rukoushuoneessa Porissa on pidetty useita vuosia jumalanpalveluksia. Pieni rukoushuone on käynyt ahtaaksi. Tänään nämä messut olivat ensimmäisen kerran Väinölän kirkossa. Kirkko on muutaman kilometrin päässä Porin keskustasta ja se on Teljän seurakunnan kirkko. Messusta jäi todella hyvä mieli. Mukana oli noin 110 sielua, pyhäkoulussa lapsia oli viitisentoista, jumalanpalveluksessa oli eri-ikäisiä, näiden messujen ystävät palvelivat monissa eri tehtävissä. Tunnelma oli lämmin ja koskettava. Hyvä Herramme siunasi, hoiti ja ruokki. Nämä jumalanpalvelukset jatkuvat Väinölän kirkossa joka sunnuntai klo 16. Hienoa jos voit rukoilla näidenkin jumalanpalvelusten puolesta. Porissa messut Väinölän kirkossa ovat yksi hyvä mahdollisuus olla siellä, missä Jumala tekee hyvää työtään. Ja Tampereella Luther-talon messut.