torstaina, kesäkuuta 21, 2012

Hyvää, siunattua juhannusta

On ollut mukava olla lomalla. Sunnuntaina palaan arkeen, työt alkavat. Sekin on ihan mukavaa - saa tehdä työtä, jota haluaa ja jota pitää hyvin tärkeänä.

Loman loppupuolella olen tehnyt, mitä en ole juurikaan tehnyt aiemmin. Etsin netistä reseptejä ja tein maanantaina kaurispataa. Eilen valmistin kyyhkyjä aurajuusto- ja kermakastikkeessa ja huomenna ajattelin yrittää tehdä käristystä kauriin lihasta. Kaurispata ja kyyhkyt olivat mielestäni oikein hyvän makuisia. Ruoan valmistaminen riistasta tekee metsästysharrastuksesta vielä mielenkiintoisempaa. Tähän asti ruoan saaliista on tehnyt Minna tai äitini. Odotan elokuuta, jolloin alkaa metsästyskausi.

Huomenna juhannusaattona Sastamalassa on kaksikin tilaisuutta, joissa molemmissa olisi mukava olla. Illossa Poutalan pihapiirissä (Sirkiäläntie 19) on juhannusjuhla. Juhla alkaa lipunnostolla klo 18. Klo 21.30 on messu Illon rukoushuoneessa ja klo 23 Anna Jylhä duon konsertti nuorille ja nuorekkaille.

Klo 20 alkaa 100-vuotisjuhla ja juhannusaattoseurat Tyrväänkylässä Mäki-Soinin suulilla (Sarkiantie 371). Päivö Parviainen, joka täytti vasta 100 vuotta, on seuroissa yhtenä puhujana. Suosittelen näitä molempia tilaisuuksia.

Juhannusviikonlopun sunnuntaina 24.6. klo 18 on messu Karkun evankelisella opistolla. Jos sää sallii, messu pidetään opiston rannassa leirikirkossa. Olisi hienoa saada laulaa, rukoilla, kuulla sanaa ja viettää ehtoollista kesäillassa. Jos on kylmä tai sateista, olemme opiston salissa. Messu on siis poikkeuksellisesti illalla klo 18.

Heti messun jälkeen kuulemme Markus Malmivaaran ajatuksia hänen ratkaisustaan. Markus on päättynyt jäädä kotiin hoitamaan poikiaan. Hän kokee tämän tehtävän nyt työkseen. Markus oli hoitovapaalla tammikuusta toukokuun loppuun. Hän siis jättää tällä erää työnsä Kansanlähetyksen palveluksessa. Ristiriitoja tai dramatiikkaa ratkaisuun ei liity. On kuitenkin iso asia, että pastori tekee tällaisen päätöksen. Markus on palvellut usein jumalanpalveluksissa Karkun evankelisella opistolla. Markuksen lähtöjuhlasta ei ensi sunnuntainakaan onneksi ole kyse, koska hän, Johanna ja pojat eivät ole lähdössä Sastamalasta. Hienoa että Markus on luvannut edelleen silloin tällöin saarnata ja toimia liturgina messuissa Karkussa. Kiitämme Markusta, mitä häneltä ja hänen kauttaan olemme saaneet. Kiitämme hyvää Herraamme, mitä hän on antanut meille Markuksen kautta. Nämä voimme tehdä myös sunnuntaina. Messun jälkeen juomme kahvit. Olet lämpimästi tervetullut mukaan.

Yhdessä juhannuksen Raamatun kohdassa (Jes 40) sanotaan:

- Lohduttakaa, lohduttakaa minun kansaani, sanoo teidän Jumalanne. Puhukaa lempeästi Jerusalemille ja kertokaa sille, että sen pakkotyö on päättynyt, että sen syyllisyys on sovitettu, sillä kaksin verroin on Herran käsi sitä kurittanut kaikista sen synneistä.

Ääni huutaa: - Raivatkaa autiomaahan Herralle tie! Tasoittakaa yli aron valtatie meidän Jumalallemme! Täyttykööt notkot, alentukoot huiput, mäet madaltukoot, vuorten louhikot tasoittukoot! Herran kunnia ilmestyy, kaikki saavat sen nähdä. Näin on Herra puhunut.

Ääni sanoo: - Julista! Ja minä kysyn: - Mitä minun pitää julistaa? - Ihminen on kuin ruoho, ihmisen kauneus kuin kedon kukka! Ruoho kuivuu, kukka lakastuu, kun Herran henkäys koskettaa sitä. Niin! Ruohoa ovat ihmiset. Ruoho kuivuu, kukka lakastuu, mutta meidän Jumalamme sana pysyy iäti.

Toivotan sinulle hyvää, siunattua juhannusta, Johannes Kastajan päivää.