keskiviikkona, maaliskuuta 28, 2012

Onko lähetystyö ihmisoikeusloukkaus?

Viikko sitten kaksi suomalaista professoria otti kantaa siihen, että vanhoillislestadiolainen liike antoi ymmärtää, että pappisvihkimyksen ottanut nainen on Jumalan valtakunnan ulkopuolella. Professorit olivat sitä mieltä, että kyse saattoi olla ihmisoikeusloukkauksesta ja lainvastaisesta syrjinnästä. Siis vanhoillislestadiolainen herätysliike olisi syyllistynyt ihmisoikeusloukkaukseen ja lainvastaiseen syrjintään. Professorien ajatuksista kerrotiin Kotimaan verkkolehdessä, www.kotimaa24.fi.

Professorien ajatukset ovat hurjia. Hyvin lähellä niitä on ajatus, että lähetystyö on ihmisoikeusloukkaus ja lainvastaista syrjintää. Ainakin sellainen lähetystyö, jossa otetaan todesta Jeesuksen käsky tehdä kaikista ihmisistä hänen opetuslapsiaan ja Jeesuksen toteamus, että hän on ainoa tie Jumalan luo. Jos nämä otetaan todesta, lähetystyössä pyritään siihen, että ihminen, joka saattaa uskoa jumalaan tai jumaliin, kääntyy kristityksi, ja opetaan, että vain Jeesukseen uskomalla ihminen pelastuu. Jos professorit pitävät sen enemmän tai vähemmän suoraan sanomista, ettei joku ole Jumalan valkunnassa - hän ei siis pelastu - ihmisoikeusrikkomuksena, samana täytyy varmaan pitää sellaista lähetystyötä, jota edellä kuvasin.

Onneksi nämä professorit eivät säädä Suomessa lakeja tai istu oikeusistuimissa soveltamassa lakeja käytäntöön. Yksi ja toinen lähetystyöntekijä tai Suomessa palveleva lähetysjärjestön työntekijä saattaisi pian olla oikeudessa ja saisi toimistaan tuomion. Tai tuomion voisi saada lähetystyön tukija, vanhus, jolle lähetystyö on pienestä pitäen ollut rakkaita työtä, tai pastori, joka puhuu lähetysytön puolesta - hän kun tukee ihmisoikeuksien vastaista toimintaa. Tuomiolla voisivat olla myös ne, jotka sanovat täällä Suomessa, etteivät kaikki pelastu, koska ainoa tie ikuiseen elämään on Kristus ja sitä tietä kulkevat ne, jotka on kastettu Jeesuksen omiksi ja uskovat häneen.

Nyt nämä professorit ovat tätä mieltä. Eivätkä tietenkään vain he. Voi olla, että tulevaisuudessa näin ajattelevia on yhä enemmän. Voimme nähdä senkin, että lähetystyö tai Raamatun mukainen julistus Suomessa - että sanotaan vain Kristuksen pelastavan - kriminalisoidaan. Se voi tuntua mahdottomalta, ja toivottavasti onkin. Toisaalta olemme nähneet viime vuosina tapahtumia, joita muutama vuosi tai vuosikymmen sitten tuskin kukaan ajatteli mahdollisiksi.

Turvallista on ajatella, että asiamme ja tapahtumat Suomessa tai tässä maailmassa ovat Jumalan käsissä. Hän, joka rakastaa meitä, sallii, minkä hän katsoo hyväksi sallia.

1 Comments:

Blogger Markku Järvelä said...

Hienoa, että jaksat jatkaa valitsemallasi linjalla. Lähetystyötä todella tarvitaan ja sisälähetystyötä paljon Suomessakin. kunpa me eri tahoilla toimivat herätysliikekristityt tekisimme entistä enemmän yhteis-työtä. En ole yhteydessä jumalanpalvelusyhteisöihin, mutta en voi hyväksyä kirkon nykyistä linjaa heittää ulos yhteydestään suurta joukkoa kaikkein uskollisimpia jäseniään. Jumala sinua siunatkoon! Markku Järvelä

7:57 ap.  

Lähetä kommentti

<< Home