tiistaina, tammikuuta 03, 2012

Tiedämme paljon

Kaksi päivää sitten alkoi vuosi 2012. Tuollainen vuosiluku tuntui koulussa joskus 1970-luvulla todella kaukaiselta. Mitä tiedämme alkaneesta vuodesta - millainen se on?

Emme tiedä, saammeko elää tämänkin vuoden vauraudessa, johon olemme tottuneet. Emme tiedä, suoritammeko maksumme vielä vuoden lopussa euroilla ja senteillä. Emme tiedä, saammeko elää rauhassa. Tai missä kukin meistä on vuoden kuluttua tai kuka meistä elää, kun opettelemme kirjoittamaan päiväyksiin 2013? Emme tiedä, saammeko tai saavatko rakkaamme olla terveitä. Emmekä sitäkään, onko tämä maailma vielä olemassa, kun tämä vuosi päättyy.

Mutta tiedämme paljon tai ainakin tarpeeksi. Tiedämme tärkeimmät asiat. Tämä maailma on Jumalan käsissä. Hänellä on suunnitelma tätä maailmaa varten. Hän toteuttaa suunnitelmaansa alkaneenakin vuonna. Tämä maailma ei riistäydy hänen käsistään. Jumala on kanssamme. Hän on lähellä omiaan, hän pitää omistaan huolta tänäkin vuonna. On syntien anteeksiantamus. On anteeksiantamus kaikkeen mahdolliseen, koska Jeesus on kuollut ja kuolemallaan sovittanut kaikkien kaikki synnit. On taivas ja ikuinen elämä.

Eivät muut asiat ole merkityksettömiä, eivät tietenkään. Mutta sittenkin nämä ovat vielä tärkeämpiä: olemme Jumalan käsissä, hän on kanssamme, on syntien anteeksiantamus ja pelastus. Mistä tiedämme nämä asiat? Siitä että Jumala on luvannut nämä. Hän lupaa ne sanassaan, joka on Raamattu. Jumalan lupaukset olivat totta menneenä ja ovat totta tänä vuonna.

Näistä tärkeimmistä saa voimaa, apua ja toivoa. Niistä saa myös voimaa taistella pahaa vastaan ja toimia hyvän puolesta.

Hyvää, siunattua armon vuotta 2012.