tiistaina, tammikuuta 05, 2010

Messu loppiaisena

Huomenna keskiviikkona loppiaisena on messu Karkun evankelisella opistolla. Se alkaa klo 11. Messussa toimii liturgina Erkki Koskenniemi ja saarnan pitää Harri Lammi. Harri on tehnyt työtä Keski-Aasiassa noin 20 vuotta. Nyt hän on palannut perheensä kanssa Suomeen.

Tästä messusta on ilmoitettu hieman puutteellisesti. Ilmoittelua sekoittavat hieman joulu ja uusivuosi ja se, että loppiainen on tänä vuonna keskellä viikkoa.

Olet lämpimästi tervetullut. Jumala hoitaa meitä sanallaan ja ehtoollisen sakramentilla.

2 Comments:

Blogger Unknown said...

Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

7:26 ip.  
Blogger Eero said...

Matti ja vähän muutkin.

Ymmärrän kyllä ihmettelyä kaksi jakoisessa suhtautumista ns. kristillisen uskon näkökulmasta mitä Matti tässä kyselee. En tiedä voiko Lutheria vetää tähän, hänhän käytti hyvinkin kärjekästä kieltä vastustajista, kuitenkin toisaalla hän myös kirjoitti hyvin nöyrästi samoille henkilöille.
Näen tässä Jarin tapauksessa että kyse ei ole hänen katkeruudesta tai kostosta, mikä olisi luonnollistakin, vaan selkeä huoli kirkkomme nyky tilasta ja selkeä pelko siitä mihin joudutaan jos tehdään väärä henkilö valinta arkkipiispan virkaan. Vähempi torven töräys ei nähtävästi auta. Arkkipiispan virka on julkinen virka, mutta myös myös sellainen kirkkomme johtava esipaimenen virka jonka esikuvallinen vastuu ja esikuva on sitä suuruus luokaa että siinä pitää vaatia henkilöltä melkoista nuhteettomuutta. Uskon vahvasti että Jari on erottanut kirjoituksessaan erilleen henkilökohtaiset tunteet, joita varmasti on, ja kirjoittaa todellista asiaa, virallisesta asiasta. Koska valinta on julkinen ja ehdokkaat julkisia on luonnollista että tuodaan tosiasiat esille jotta valitsijat voisivat saada oikeaa tietoa. On muuten kumma miten tässä ajassa ollaan valmiita neuvomaa toista ja kääntämään syyt uhrin niskaan. Aina olisi kuunneltava ahdistunutta ihmistä vaikka meistä tuntuu hänen puheensa turhalta, löytyykö meistä lähimmäistä.
Toivon että osaisin sanoa tämän paremmin, niinkuin sydän sanoo

Eero Polsa
Parkano

6:11 ip.  

Lähetä kommentti

<< Home