torstaina, maaliskuuta 20, 2008

Meidän puolestamme

Kun Herramme riippui ristillä, hän rukoili: - Jumalani, Jumalani, miksi hylkäsit minut? Eivät vain ihmiset - myös lähimmät oppilaat - jättäneet häntä. Jumalakin hylkäsi Poikansa.

Mitä tarkoittaa olla Jumalan hylkäämä? Missä on kokonaan erossa Jumalasta - hänen hyvyydestään ja hyvistä lahjoistaan. Kadotuksessa. Kadotus on sitä, että on Jumalan hylkäämä, kokonaan erossa Jumalasta ja ilman hänen hyviä lahjojaan.

Sanomme, että Herramme kuoli puolestamme. Se tarkoittaa myös, että Herramme kärsi pahimman rangaistuksen puolestamme. Hän otti kannettavakseen syntimme, joilla olemme ansainneet kadotuksen, Jumalan vihan ja rangaituksen. Hän meni puolestamme kadotukseen. Hän rukoili: - Jumalani, Jumalani, miksi hylkäsit minut?

Jumala itse omassa Pojassaan kärsi puolestamme rangaistuksen eikä Jumala ole niin epäoikeudenmukainen, että hän määräisi kärsimään kärsityn rangaistuksen uudestaan. Me olemme rangaistuksesta vapaita. Synnit on sovitettu. Taivas on auki. Jumala on rakastanut maailmaa niin paljon, että antoi ainoan Poikansa, jottei yksikään, joka häneen uskoo, joutuisi kadotukseen, vaan saisi iankaikkisen elämän.

-----

Haluan kiittää monia. Meidän perheemme on saanut hyvin paljon tukea. Monet ovat kertoneet rukoilleensa puolestamme. Olemme kokeneet, että rukoukset on kuultu ja ne ovat kantaneet kaiken tämän keskellä.

Kerroin nettipäiväkirjassani viime perjantaina tulevaisuuden suunnitelmistani. Kerroin mahdollisuudesta tukea minua suunnitellussa tehtävässäni. Olen hyvin iloinen siitä, että jo jonkin verran yli 50 perhettä tai yksittäistä tukijaa on ilmoittautunut tukirenkaaseen. Tämä on rohkaissut. Kuten kirjoitin, tiedän, että moni on jo mukana monissa tukirenkaissa tai antaa muuten sen tuen, johon on mahdollisuus. Ehkä kuitenkin jotkut kokevat tämän kanavakseen tukea evankeliumin työtä. Kokoamme edelleen niitä, jotka kokevat tämän kanavakseen.

1 Comments:

Anonymous Anonyymi said...

Tuossa luin uutisen, että Markku Koivisto kertoi pääsiäispuheessan aikeestaan perustaa Suomeen uuden kirkon. En ole perehtynyt Nokia missioon tarkemmin, mutta toki kiinnostaa mistä on kysymys.

Luultavasti liityn jäseneksi jos huolitaan.

Tästä huolimatta lupaudun edelleen tukemaan Jari Rankista miten hän omaa tietään kulkeekin; sekä hengessä että mahdollisuuksien mukaan taloudellisesti.

Tosin tässä timpurin hommassa tämä työnteko on kausittaista hommaa, että aina ei ole mitään tuloa mistä jakaa.

Matti Vehviläinen
Kerava

7:54 ip.  

Lähetä kommentti

<< Home