torstaina, tammikuuta 10, 2008

Minne menet, kirkkomme?

Kirjoitin jutun Kotimaan verkkolehden blogeihin - Minne menet, kirkkomme? Juttu löytyy osoitteesta www.kotimaa.fi/kotimaa.

Viittaan jutussa Perusta-lehden teologisiin opintopäiviin Kauniaisissa. Päivillä oli myös piispa Juha Pihkalan kyselytunti. Kyselytunnista jäi vahvasti maku, etteivät piispat enää yritä etsiä ja löytää ratkaisua, jolla kirkon pirstoutumista yhdeltä osin estettäisiin. Tarkoitan ratkaisua, jolla naispappeuteen torjuvasti suhtauvat pastorit ja heidän kanssaan samalla tavalla ajattelevat ja heitä tukevat seurakuntalaiset pidettäisiin Suomen evankelis-luterilaista kirkkoa rakentavana voimana. Tuntui, että on luovutettu. Tämä joukko menköön. Ehkä kirkon johto on saatu uskomaan, että tämän joukon mukana pitäminen tulisi kirkolle liian kalliiksi. Moni jättää kirkon, ellei kirkon johto tee selvää eroa tähän joukkoon.

Tämän huomaaminen tälläkin kyselytunnilla tuntui pahalta. Eikö olisi löydettävissä ratkaisuja, joilla mainittu joukko pidettäisiin mukana? Olen varma, että niitä löydetään - jos vain on halua siihen. Eikö kirkon tulisi kantaa huoltaa varsinkin niistä, jotka haluavat sitoutua kirkon uskoon ja tunnustaa sitä? Eikö tärkeää ole, että he rakentavat kirkkoa?

Edelleen olen sitä mieltä, ettei kenenkään Raamatuun pitäytyvän ja Raamatun Kristukseen luottavan luterilaisen kristityn tulisi jättää Suomen evankelis-luterilaista kirkkoa. Juuri tätä joukkoa kirkossamme tarvitaan. Muutaman vuoden tai vuosikymmenen kuluttua tilanne voi olla aivan toisenlainen kuin nyt.

Asiasta toiseen: Olen teologi mutta liian vähän harrastan teologiaa. Yksi tapa harrastaa sitä on lukea hyvän teologisen julkaisun kirjoituksia. Sellainen löytyy osoitteesta www.sley.fi/gladiolus. Joko kuulut tilaajiin? Ihmeellistä, että hyvää saa ilmaiseksi.

1 Comments:

Blogger Jekkis said...

http://jplehto.blogspot.com/2008/01/rovion-sytykkeeksi.html

10:12 ap.  

Lähetä kommentti

<< Home