maanantaina, tammikuuta 01, 2007

Kuitenkin pidät huolen

Vuosi vaihtui. Mitä alkaneen vuoden aikana tapahtuu? Emme tiedä, mitä tapahtuu maailmalla. Missä soditaan, iskevätkö terroristit, kurittaako luonto luontoa huonosti kohdellutta ihmiskuntaa? Emme tiedä, mitä tapahtuu omassa tai rakkaidemme elämässä. Pysynkö terveenä? Saanko pitää rakkaani lähelläni? Saanko vielä ensi jouluna toimia Vammalan seurakunnan pappina juhlissa ja jumalanpalveluksissa? Elänkö ensi vuoden loppuun?

Paljon on sitä, mitä emme tiedä. Kuitenkin kristitty tietää tulevasta tarpeeksi. Jumala on turva myös alkaneena vuonna. Hän on kanssamme. Hän johdattaa tietä, jonka hän katsoo hyväksi. Tapahtuu, mitä hän sallii tai mitä hän tahtoo. Kuljemme kohti kirkkautta, taivasten valtakuntaan. Nämä Jumala on luvannut omilleen. Että tietää nämä, siinä on tarpeeksi.

Voi katsoa turvallisesti eteenpäin kaiken epävarmuuden ja tietämättömyyden keskellä. "Kun minä katselen taivasta, sinun kättesi työtä, kuuta ja tähtiä, jotka sinä olet asettanut paikoilleen - mikä on ihminen! Kuitenkin sinä häntä muistat. Mikä on ihmislapsi! Kuitenkin pidät hänestä huolen. Herra, meidän Jumalamme, suuri on sinun nimesi kautta koko maailman!" Ps 8:4-5 ja 10