torstaina, huhtikuuta 09, 2015

Tarvitsee ja käyttää edelleen

Eilen kerrottiin Turun arkkihiippakunnan tuomiokapitulin päätöksestä: viisi pastoria erotettiin Suomen evankelis-luterilaisen kirkon pappisvirasta. Erottaminen ei ole määräaikainen vaan pysyvä. Näitä viittä Suomen evankelis-luterilainen kirkko ei siis enää pidä pastoreina. Ratkaisu on raju ja harvinainen. Asiasta kerrotaan mm. seurakuntalainen.fi -sivustolla.

Nämä asiat olisi voitu hoitaa niin toisin. Ja voitaisiin edelleen, mutta halua hoitaa toisin ei nyt ole. Voi olla, että tulevaisuudessa on. Kirkolla on vapaus ratkaista tämä kiista haluamallaan tavalla. Nyt se ratkaistaan näin. Eikä ratkaisu rakenna vaan hajottaa. Pelkäänpä, että ratkaisua tullaan soveltamaan myös muihin asioihin ja pastoreihin.

Voimia, hyvän Herramme siunausta Anssille, Markulle, Martille, Miikalle ja Sakarille. Kristus tarvitsee ja käyttää teitä edelleen. Teillä on seurakunta, jonka paimenia, pastoreita, olette.

1 Comments:

Blogger marika a-s said...

Tämä on niin kauheaa; aivan kuin virkkauskerholta yritettäisiin viedä langat ja koukut. Virkatkaa toki näillä sormiväreillä! Samalla lailla kirkon omat ihmiset vähentävät Jumalan sanan palvelijoita joukostaan. Syytä on vaikea ymmärtää.

9:23 ap.  

Lähetä kommentti

<< Home