tiistaina, huhtikuuta 15, 2014

Se on täytetty

On hiljainen viikko. Herramme kärsi, kuoli ja sovitti syntimme ja meidät pyhän Jumalan kanssa. Hän nousi kuolleista ja voitti kuoleman.

Ennen pääsiäistä ja pääsiäisenä Karkun evankelisella opistolla on seuraavat jumalanpalvelukset. Olet lämpimästi tervetullut.

Herramme vietti ehtoollista opetuslastensa kanssa torstai-iltana tai -yönä. Torstaina 17.4. klo 19 on kiirastorstain messu. Messussa saarnaa Markus Malmivaara, Susanna ja Arto Rantanen laulavat ja pyhäkoulun pitää Annemari Laitinen.

Lauantaina 19.4. klo 23 on pääsiäisyön messu. Messussa saarnaavat Erkki Koskenniemi ja Johannes Krysostomos. Jälkimmäisen pääsiäissaarna on ollut tapana lukea tässä jumalanpalveluksessa. Messun jälkeen voidaan olla hetki yhdessä - syödään, mitä nyyttäripöytään on tullut. Voit halutessasi tuoda pöytään jotakin.

Maanantaina 21.4. klo 11 on toisen pääsiäispäivän messu. Tuon päivän aihe Evankeliumikirjassa on Ylösnousseen kohtaaminen. Saarnaajana on Jari Nurmi, messussa kuullaan muutakin musiikkia kuin pääsiäisen virret. Pyhäkoulu on myös tässä jumalanpalveluksessa ja messun jälkeen juodaan kirkkokahvit.

Pitkäperjantain evankeliumissa kerrotaan: "Jeesus tiesi, että kaikki oli nyt saatettu päätökseen. Jotta kirjoitus kävisi kaikessa toteen, hän sanoi: - Minun on jano. Siellä oli astia täynnä hapanviiniä. Sotilaat kastoivat siihen sienen ja nostivat sen iisoppiruo’on päässä Jeesuksen huulille. Jeesus joi viinin ja sanoi: - Se on täytetty. Hän kallisti päänsä ja antoi henkensä." (Joh 19).

Jeesus teki kaiken - se on täytetty - mitä tarvitsemme, että kelpaamme pyhyyttä vaativalle Jumalalle, olemme hänen omiaan, saamme syntimme anteeksi ja pääsemme ikuiseen elämään Jumalan luo. Nämä kaikki saamme lahjana, ei tarvitse yrittää ansaita, koska Jeesus on ansainnut nämä meille. Nämä on jokaisella, joka on kastettu Jeesukseen omaksi ja uskoo häneen.

Hyvää, siunattua ristin ja ylösnousemuksen juhlaa.