perjantaina, tammikuuta 17, 2014

Ehkä jollekin hyötyä


Ennen joulua tapahtui muutama ikävä asia. Kerron niistä tässä, jollekin voi hyötyä.

Kerroin aiemmin, että koiramme Rolle menehtyi metsästysretkellä viikkoa ennen joulua. On ollut vaikea tottua olemaan ilman tätä hyvää kaveria. Kun kiirehdin hakemaan joesta koiraa - ajattelin että se saattaisi olla vielä hengissä - en huomannut tyhjentää taskujani. Toisessa oli vasta hankittu kamera ja toisessa vasta hankittu kännykkä. Molemmat kastuivat joessa ja olivat entisiä. Uutta puhelinta ostaessani minulle kerrottiin, että mikäli vuoden aikana tapahtuu melkein mitä tahansa, mikä hajottaa puhelimen, saa tilalle uuden. Sainkin ja melko nopeasti. Kaupasta, josta hankin puhelimen, sitä ei voitu antaa mutta Matkahuolto toi uuden puhelimen kotiini muutama päivä sen jälkeen, kun olin vienyt kastuneen puhelimen kauppaan.

Kävin vakuutusyhtiössä kysymässä, korvaako kotivakuutus kamerani. Vakuutusyhtiön työntekijä kertoi, että korvaa. Kerroin hänelle, että kamera kastui hakiessani joesta koiraa. Hän pahoitteli koiran menetystä ja kertoi, että kotivakuutus voi korvata myös koiran hinnan - koira katsotaan tässä tapauksessa esineeksi. Hän pyysi tekemään myös koirasta vahinkoilmoituksen ja eilen postissa tuli kirje, jossa kerrottiin, että tililleni maksetaan korvaus kamerasta ja mäyräkoiran pennun hinta. Raha on tietysti pieni asia, kun on kyse hyvästä kaverista.

Vakuutuksessa on omavastuuosuus. Se on meidän kotivakuutuksessamme 150 euroa. Vakuutusyhtiön työntekijä kysyi, maksoinko kameran pankkikortilla vai visalla. Muistan kameraa ostaessani miettineeni, kumman puolen kortista valitsen, ja painoin pankkikortin puolta. Valitsin väärin. Mikäli olisin maksanut kameran visalla, omavastuuosuus olisi ollut 40 euroa. Koska maksoin pankkikortilla, maksan itse 150 euroa. En ennen tiennyt tätä. Tästä eteenpäin ostan visalla kaikki tavarat, jotka voivat mennä rikki.

Minnan kanssa meillä on ollut yhteensä yhdeksän eri autoa - kolme Toyota Corollaa, kaksi Toyota Carinaa, yksi Peugeot 406 ja kolme C-sarjan Mercedestä. Vain kaksi jälkimmäistä on jättänyt autoilijan tienvarteen. Ei kovin hyvää mainosta Mercedekselle.

Nykyinen automme sammui päivää ennen jouluaattoa. Autosta oli hajonnut sähköinen virtalukko ja koska se ei toiminut, mikään muukaan autossa ei toiminut. Auto hinattiin korjaamolle ja sieltä sain sen pian loppiaisen jälkeen. Hajonnut osa piti tilata Saksasta ja joulu ja uusivuosi hidastivat osan saamista. Onneksi on ystäväpariskunta, jolla on kaksi autoa, ja saimme heiltä auton lainaan.

Luulin, että saan auton seisontapäivistä jonkin verran hyvitystä - autovakuutuksessamme puhutaan korvauksesta seisontapäiviltä. Mutta en saa - vakuutusehtojen mukaan seisontapäiväkorvaus maksetaan, jos kyse on kolarista, mutta ei makseta, jos kyse on teknisestä viasta. Nyt auto taas toimii mutta aika monta kertaa ehdin miettiä, pitäisikö auto olla luotettavampaa merkkiä.