perjantaina, tammikuuta 18, 2013

Jumala on suuri, ihminen pieni

Olin eilen tilaisuudessa, jossa tutustuttiin evankeliseen herätysliikkeeseen varsinkin laulamalla Siionin kanteleen lauluja. Oli hyvä ja hyvin järjestetty ilta. Lämmin kiitos järjestäjille.

Jumala on suuri ja ihminen pieni. Evankelinen herätysliikke korostaa tätä ja tämä on minulle hyvin tärkeä asia uskossa.

Me ihmiset olemme niin pieniä, ettemme omin keinoin opi tuntemaan suurta Jumalaa. Emme löydä häntä sisimmästämme emmekä tavoita häntä ajattelullamme. Kuitenkin voimme tuntea Jumalan. Hän on puhunut ja puhuu meille. Sen hän tekee Raamatussa. Suuri Jumala puhuu meille ymmärrettävällä tavalla. Hän haluaa, että tunnemme hänet ja uskomme häneen.

Olemme niin pieniä, ettemme pysty pelastamaan itseämme. Tarvitsemme pelastusta, koska Jumala on pyhä, vihaa syntiä ja me olemme syntisiä ihmisiä. Sen, mihin me ihmiset emme pysty, suuri Jumala pystyy tekemään. Hän pelastaa kadotuksen ansainneen. Hän kuoli Pojassaan syntieni sovituksena ja niin hän teki kaiken, mitä tarvitsen pelastuakseni. Minun tekojani ei tarvita, Jumalan teko riittää. Pelastus on lahja, jota minun ei tarvitse ostaa mitenkään. Saan turvautua Jeesukseen.

Usko on suhde Jumalaan. Me ihmiset olemme niin pieniä, ettemme pysty luomaan tätä suhdetta. En voi ottaa uskoa. Mutta suuri Jumala antaa sen. Hän luo suhteen Jumalan ja ihmisen välille. Uskolla omistan pelastuksen, jonka Jeesuksen risti sai aikaan. Jumala luo uskon ja vahvistaa sitä sanallaan ja sakramenteille - sillä, että luetaan Raamattua, opetetaan ja julistetaan sitä, kastetaan, vietetään ehtoollista ja kuullaan synninpäästö.

Saan on suuren Jumalan varassa, ei tarvitse olla pienen ihmisen varassa. Hän puhuu ja pelastaa. Usko on hänen tekonsa. Suuri Jumala on kestävä perusta, jolla pienen ihmisen on hyvä olla. Niin hyvä että tekee mieli iloita ja kiittää.