perjantaina, joulukuuta 21, 2012

On Vapahtaja

Sain marraskuussa käydä Betlehemissä. Kaupunki muutama kilometri etelään Jerusalemista on kaikkea muuta kuin idyllinen kylä. Sen ympärillä on korkea betonimuuri piikkilankoineen, talot näyttävät suomalaisen silmin pääsääntöisesti rähjäisiltä, teiden varsilla ja katujen kulmissa on roskia tai pieniä kaatopaikkoja, on ahdasta, köyhyyttä ja moni kaupungissa on ilman työtä.

Kaksi tuhatta vuotta sitten lähellä Betlehemiä enkeli kertoi: ”Tänään on teille Daavidin kaupungissa syntynyt Vapahtaja. Hän on Kristus, Herra.”

Varmaan tuolloinkaan Betlehem ei ollut idylli. Oli paljon ihmisiä, tungosta ja hälinää. Oli huolta ja epävarmuutta. Moni oli kaukana kodista ja rakkaista ihmisistä. Oli perhe, jolle oli juuri syntymässä lapsi, mutta sillekin oli tilaa vain eläiten suojassa.

Joulun valtava sanoma ei kuulu vain idylliin, jota harvan elämä on. Se kuuluu tavalliseen elämään, arkeen, sinne, missä iloitaan, surraan, tehdään työtä, väsytään, joskus onnistutaan, usein epäonnistutaan ja langetaan. On Vapahtaja, Pelastaja ja syntien Sovittaja meitä tavallisia, syntisiä ihmisiä varten. Hän kantaa juhlassa ja arjessa. Hän pelastaa ikuiseen elämään. On syytä juhlaan.

Hyvää, siunattua joulua sinulle.

Karkussa Evankelisella opistolla on jouluna ja vuoden vaihtuessa jumalanpalveluksia seuraavasti:

- Ma 24.12. klo 16 Jouluaaton sanajumalanpalvelus
- Su 30.12. klo 11 Messu
- Ma 31.12. klo 23 Uudenvuodenaaton riemumessu
- Ti 1.1. klo 11 Messu

Tervetuloa!