tiistaina, helmikuuta 22, 2011

Sleyn johto otti kantaa kirkosta eroamiseen

Silloin tällöin minultakin kysytään, voinko edelleen tulla jumalanpalvelukseen ja osallistua ehtoollisenviettoon - olen nimittäin eronnut kirkosta. Tähän asiaan Sleyn toimiva johto on ottanut aivan vasta kantaa. Kirjoitus löytyy Sleyn nettisivuilta osoitteesta www.sley.fi.

Minusta esimiesteni haastattelu on oikein hyvä. Heidän linjauksiinsa on hyvä yhtyä. Emme halua hylätä niitä, jotka ovat eronneet Suomen evankelis-luterilaisesta sen takia, että he haluvat pitää kiinni Jumalan sanan opetuksista. He eivät katso voivansa kuulua Suomen evankelis-luterilaiseen kirkkoon, koska kirkko on tehnyt Jumalan sanan vastaisia ratkaisuja ja tukee Raamatulle vierasta tai sen vastaista opetusta ja toimintaa. Haluamme sanoa näille luterilaisille kristityille: tervetuloa, älä jää joukosta pois, tarvitsemme Jumalan sanan ja sakramenttien hoidossa olemista. Tärkeää on korostaa myös sitä, mitä Sleyn johto korostaa kirjoituksen lopulla: emme kehota ketään eroamaan Suomen evankelis-luterilaisesta kirkosta.

3 Comments:

Blogger Hannu Kilpeläinen said...

KJ 2, 11: Ehtoolliseen saa osallistua jokainen konfirmoitu kirkon jäsen.

Kenen ehtoolliseen Sley:n ns. messuissa leipää ja viiniä nauttivat osallistuvat? Kenen sääntöjä, lakia ja järjestystä niiden leivän ja viinin syömisessä noudatetaan ja mihin sitoudutaan? Saavatko niihin osallistua kaikki ne, jotka väittävät, että "kirkko on tehnyt Jumalan sanan vastaisia ratkaisuja ja tukee Raamatulle vierasta tai sen vastaista opetusta ja toimintaa". Näinhän uskovat esim. Jehovan todistajat ja mormoonit. Miksi jotkut kirkkoa parjaavat ja sitä repivät herätysliikejohtajiksi itseään tituleeraavat haluavat kristittyjen pysyvän Jumalan sanan vastaisia ratkaisuja tehneeseessä ja tekevässä kirkossa? Outoa ja käsittämätöntä logiikkaa!

Ihmettelen miksi kirkon peräovi ei rämise.

Hannu Kilpeläinen
Tampere

11:06 ip.  
Blogger Eero said...

Eikö Hannu sinunkin logiikasi vähän onnu.
Polsan Eero

2:48 ip.  
Blogger Hannu Kilpeläinen said...

Herra Polsan Eero

Mikä se semmonen logiika on? Jos tarkoitatte, että logiikkani ontuu, pitää teidän se se osoittaa, perustella (logiikan säännöillä). Ja jos tarkoitatte, että minunKIN logiikkani ontuu, tarkoitatte MYÖS, että Jari Rankisen logiikka ontuu.

Logiikka on tieteenala, johon vetoaminen ja jonka käyttäminen edellyttää tuohon tieteenalaan perehtymistä, oikeita opintoja, ei mielipiteitä tai muuta mutua.

Jos herra Polsa on todella perehtynyt edes logiikan alkeisiin, on mielenkiintoista, että hän väittää sekä minun että Jari Rankisen logiikan ontuvan. Odotan mielenkiinnolla hänen paljastavan meidän kumpaisenkin logiikkamme harhat ja sen, miten meidän logiikkamme ontuvat.

Hannu Kilpeläinen, teologian tohtori
Tampere

11:41 ip.  

Lähetä kommentti

<< Home