maanantaina, helmikuuta 14, 2011

Ongelma ratkeaa tavalla tai toisella

Olin lauantaina nuortenillassa. Illassa opetuksen piti työtoverini, joka aloitti työn Sleyn palveluksessa viime syksynä. Kuulimme oikein hyvän opetuksen Jeesuksen vertauksesta, jossa viinitarhan omistaja palkkaa työntekijöitä ja antaa kullekin saman palkan riippumatta siitä, miten pitkään on tehnyt työtä. Vertaus on Matteuksen evankeliumin luvussa 20. Työtoverillani on erityinen lahja puhua nuorille ja olla nuorten kanssa.

Tuntuu kurjalta, ettei tämä teologian maisteri saa pappisvihkimystä samalla tavalla kuin esimerkiksi itse sain parikymmentä vuotta sitten. Ilman pappisvihkimystä työtä, johon hänet on kutsuttu, ei ole mahdotonta tehdä, mutta ilman muuta se, ettei ole pastori, rajoittaa työtä ja mahdollisuuksia siinä. Sley, kuten jotkut muutkin kirkkomme järjestöt, kaipaa kipeästi uusia pastoreita.

On selvää, että tämä ongelma ratkeaa tavalla tai toisella. Uskon, että ratkaisu löytyy aika nopealla aikataululla. Ja täytyy löytyä. Tarkoitan aikataulua tästä eteenpäin; pitkäänhän tästä asiasta on menneinä vuosina puhuttu. Toivon ja uskon, että vuoden kuluttua työtoverini on pastori.

Hyvä ratkaisu olisi se, että kirkkomme piispat tai joku heistä suostuisi vihkimään näitä teologian maistereita pastoreiksi. Nykyisistä piispoista kukaan ei ole suostunut. Edellytys on ollut, että on osallistuttava vihkimykseen, jossa vihitään myös naisia pastoreiksi. Nyt taidetaan edellyttää myös sitä, että on toimitettava messu yhdessä naispastorin kanssa. Kunpa tähän asiaan tulisi muutos. Kunpa piispamme vihkisivät vaikkapa vain herätysliikkeiden ja kirkollisten järjestöjen palvelukseen pastoreita, jotka eivät omantunnon syistä voi osallistua pappisvihkimykseen ja messun toimittamiseen yhdessä naispastoreiden kanssa. Vihkimys voitaisiin toimittaa herätysliikkeen kesäjuhlassa tai muussa sopivassa tilaisuudessa.

On toki aika monta muutakin mahdollista tapaa saada pappisvihkimys. Niistä varmaan etsitään ja löydetään se paras vaihtoehto, mikäli piispamme toimivat jatkossakin kuten tähän asti. Uskon - kuten kirjoitin - että tämä tapahtuu tämän vuoden aikana.

3 Comments:

Blogger Hannu Kilpeläinen said...

Ohhoh! Ongelma ratkeaa tavalla tai toisella... tämän vuoden sisällä? Nyt heittää mielenkiintoiseksi. Uskoisin että tapa on se toinen. Ongelmaahan ei ole kirkkomme sisällä, se on sen ulospäin johtavassa porstuassa. Totisesti, elämme mielenkiintoisia aikoja, tämän vuoden aikana...

Hannu Kilpeläinen
Tampere

10:25 ap.  
Blogger JLeppis said...

Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

6:39 ip.  
Blogger JLeppis said...

Kaikki tietää kyllä mikä tie on oikea.
Sley otetataan ilolla vastaan!

6:41 ip.  

Lähetä kommentti

<< Home