tiistaina, lokakuuta 19, 2010

En jaksa uskoa

Eilen A-studiossa haastateltiin arkkipiispa Kari Mäkistä viime päivien kohusta - kirkosta erotaan ja kiistellään, miten tulisi suhtautua homosuhteisiin. Haastattelu on nähtävissä Ylen Areenalla. Haastattelussa Kari Mäkinen sanoi, ettei kirkon pastoreita pakoteta homoliittojen siunaamiseen.

Kun naispappeus aikanaan hyväksyttiin kirkkoomme, niille, joiden mielestä naispappeus on Raamatun vastaista, luvattiin tilaa kirkossa. Heitä ei pakotettu vastoin heidän omaatuntoaan toimittamaan jumalanpalvelusta yhdessä naispastorin kanssa ja luvattiin, ettei pakotettaisi jatkossaan. Kului parikymmentä vuotta ja nyt pakotetaan. Ja ellei suostu pakotukseen, erotetaan. Kari Mäkinen on erityisesti kunnostautunut näissä toimissa.

Itse en jaksa uskoa siihen, mitä arkkipiispa eilen lupasi. Ehkä joku jaksaa. Minusta tuntuu, että Kari Mäkinen itsekään ei ajattele, että kirkko antaisi tässä asiassa pastoreilleen vapauden toimia omantuntonsa mukaan. Miksi antaisi, kun ei anna toisessakaan vastaavassa asiassa? Mikäli homoliittojen siunaaminen hyväksytään kirkossa, vapaus voidaan antaa vähäksi aikaa. Jos ei heti voida ottaa kahta askelta, otetaan yksi ja vähän myöhemmin se toinen.