torstaina, kesäkuuta 03, 2010

Ilon ja kiitoksen aihe

Laskeskelin hetki sitten niiden jumalanpalvelusten tilastoja, joita on pidetty Karkun evankelisella opistolla. Vuosi sitten tammikuun alusta toukokuun loppuun pidettiin nk. pääjumalanpalveluksia 25. Näissä oli osallistujia keskimäärin 150 ja osallistujamäärien keskiluku oli 142. Tänä vuonna jumalanpalveluksia on ollut saman verran, keskimäärin osallistujia on tänä vuonna ollut 164 ja osallistujamäärien keskiluku on tämän vuoden osalta 155. Siis hieman luvut ovat kasvaneet. Tämä on ilon ja kiitoksen aihe.

Osallistujamäärät eivät ole pääasia. Jumalanpalveluksessa pääasia on, että Jumala palvelee sanallaan ja ehtoollisen sakramentilla. Näitä käyttäen hän synnyttää uskoa Jeesukseen, pitää sitä elossa ja vahvistaa sitä. Jeesus on luvannut olla sielläkin, missä kaksi tai kolme kokoontuu hänen nimessään.

Ensi sunnuntain Vanhan testamentin kohdassa sanotaan mm. näin: "Joka rakastaa rahaa, ei saa sitä kyllin, eikä se, joka rakastaa rikkautta, saa voittoa tarpeekseen. ... Uurastavan uni on makea, söipä hän vähän tai paljon, mutta rikkaalta kylläisyys vie unen. ... Rikkaan oli täältä lähdettävä yhtä alastomana kuin hän oli äitinsä kohdusta tullut, eikä hän voinut viedä mukanaan mitään siitä, minkä oli vaivaa nähden koonnut." (Saarn 5). Ajattelin ensi sunnuntaina saarnata tästä Raamatun tekstistä. Saan toimittaa - jos Jumala suo - messun opistolla yhdessä hyvän ystävän ja veljen Markus Malmivaaran kanssa. Olet lämpimästi tervetullut messuun.