tiistaina, tammikuuta 12, 2010

Neljä matkaa

Tämän vuoden aikana tarkoitukseni on toimia yhtenä vetäjänä neljällä matkalla.

Matka Lappiin

Helmikuussa Lapissa on kirkkaan valkoiset hanget, latuja kymmeniä kilometrejä ja hienoja laskettelurinteitä. Voi juoda kahvit autiotuvalla, on auringonpaistetta ja pakkasta, lepoa ja rauhaa ja mukavaa seuraa.

Tunturihotelli Vuontispirtti sijaitsee Pallas-Yllästunturin kansallispuiston kupeessa. Aivan vieressä on 700 metriä korkea Vuontiskero. Tällä matkalla majoitumme tässä hotellissa. Aamulla ja illalla hiljennymme Sanan äärellä.

Lähdemme matkalle lauantaina 20.2. Paluu on lauantaiaamuna 27.2. Toisena matkanjohtajana on Paavo Toikka.

Matka täysihoidolla maksaa aikuisilta 400 euroa, nuorilta 330 euroa ja lapsilta (4-14 v.) 200 euroa. Aikuiset majoittuvat kahden hengen huoneissa, nuoret 4-5 hengen mökeissä.

Kysy lisää minulta (puh. 050 571 4797) tai Paavolta (puh. 050 568 6010). Meille voit myös ilmoittautua.

Miesten retki Kainuuseen

Tämän matkan suunnittelu on vielä alkuvaiheessa. Jonkin verran suunnitelmia olemme tehneet Esko Mäki-Soinin ja Markus Malmivaaran kanssa. Myös he ovat siis lähdössä vetäjiksi. Olemme sopineet, että linja-auto lähtee Sastamalasta perjantaina 28.5 ja palaa sunnuntaina 30.5. Tarkoituksemme on käydä Suomussalmella ja Raatteen tiellä tutustumassa paikkoihin, joissa taisteltiin 70 vuotta sitten. Majoitumme varmaankin jonkin seurakunnan leirikeskuksessa. Saunomme ja ehkä pääsemme uimaan keväiseen kylmään veteen. Tietysti matkaa kuuluvat myös hartaushetket ja raamattuopetukset. Tästä matkasta voi kysyä lisää Eskolta, Markukselta ja minulta. Puhelinnumeroni on edellä ja sähköpostiosoitteeni on jari.rankinen@sley.fi.

Kalastusmatka

Tämän matkan kohde ovat Enontekiön vedet, lähinnä joet, muutaman kymmenen kilometrin etäisyydellä Hetasta, Enontekiön kirkonkylästä. Joissa on ainakin taimenia, harjuksia, haukia ja ahvenia. Näitä voi tavoitella lipoilla, uistimilla ja perhoilla.

Matkalle lähdetään maanantaina 12.7. ja paluu on lauantaina 17.7. Maanantaina illalla pitäisi olla perillä ja lauantaina aamupalan jälkeen lähdetään kohti etelää.

Majoitumme Hetan kodalla. Syömme siellä päivittäin aamiaisen, lounaan ja ilta- tai yöpalan. Lounaalla teemme eväät kalaretkeä varten ja lähdemme neljän hengen porukoissa kalastamaan eri kohteisiin. Illalla - kun palaamme Hetan kodalle - sauna on lämmin. Lauteilla on mukava kertoa päivän kokemuksista, jutella muustakin ja saunan jälkeen voimme paistaa kaloja, jos niitä on paistettavaksi. Aamupalan ja lounaan välissä avaamme Raamatut ja olemme Sanan äärellä.

Kalaretki maksaa 375 euroa. Hintaa sisältyvät matkat, majoittuminen omilla liinavaatteilla, ruokailut Hetan kodalla, sauna joka päivä, alueen kalastuslupa ja retken ohjelma. Mínulle voi ilmoittautua. Kalatusretki on tällä hetkellä täysi. Peruuntumisia voi tulla ja siksi kannattaa ilmoittua varapaikalle.

Matka Israeliin

Olemme Timo Vehviläisen, matkan toisen johtajan kanssa, antaneet tälle matkalle nimen Taistelun Israel.

Kohteitamme ja aiheitamme matkalla ovat mm. seuraavat: *Saulin ja Joonatanin taistelut, *Masada ja yritys rakentaa Jumalan valtakunta miekalla, *Jerusalemin piiritykset ja valloitukset, *Jeesuksen jalanjäljissä Gennesaretin järvellä, *Jerusalem, *Kuollutmeri, *Tie Israelin itsenäistymiseen 1948 ja siihen liittyvät taistelut, *Kuuden päivän sota 1967

Matkalle on tarkoitus lähteä maanantaina 8.11. ja paluu on keskiviikkona 17.11. Matkan hinta on n. 1300 euroa (puolihoito, majoittuminen hyvätasoisessa hotellissa). Retket maksavat n. 250 euroa. Timo - matkan toinen vetäjä - on puolustusvoimien palveluksessa oleva everstiluutnantti. Myös häneltä voi kysyä matkasta lisää ja ilmoittautua. Hänen puhelinnumeronsa on 040-5072 082. Matkanjärjestäjänä toimii Toiviomatkat


Olet lämpimästi tervetullut näille matkoille.

3 Comments:

Blogger Hannu Kilpeläinen said...

Sotaako lähdetään muistelemaan? Miksi ei kristitylle paremmin sopivaa rauhan sanomaa? Jerusalemissa ja Kainuussa on kosolti rauhasta ja ihmisten välisestä solidaarisuudesta kertovia paikkoja. Sinne

Hannu Kilpeläinen

11:26 ip.  
Blogger Hannu Kilpeläinen said...

Olinpas kerrankin nopeampi. Et sinä, pikkuhitleri, ole vielä ehtinyt sytyttää roviotasi.

Hannu Kilpeläinen
Tampere

11:32 ip.  
Blogger Erkki Koskenniemi said...

Ei ehkä kannattaisi, mutta kirjoitan sittenkin: En voi ymmärtää tuollaista kommentointia. Minä en kirjoittaisi toisen nettipäiväkirjaan ja haukkusi hänen matkojaan ja vielä vähemmän yrittäisin markkinoida omiani, kuten Kilpeläinen teki poistetuissa kommenteissaan (ehdin nähdä jonkin niistä). Ja sitten pikkuhitleri-kommentti päälle
Tuosta nyt näkee vastahakoisempikin, millaista toimintatapaa piispa täällä tuki. Surullista.

Erkki Koskenniemi, Sastamala

3:31 ip.  

Lähetä kommentti

<< Home