sunnuntaina, helmikuuta 01, 2009

Terveisiä jumalanpalveluksesta

Tänään oli messu Karkun evankelisen opiston salissa. Kirkkopäiväkirjaan merkittiin osallistujia 271. Opistolla oli tässä viikonvaihteessa nuorten aikuisten tapahtuma, jossa mukana oli toista sataa nuorta aikuista ja heidän lastaan.

Jumalanpalveluksissa Karkussa opistolla on muutamia hankaluuksia, jotka ovat toisaalta kyllä miellyttäviä, toisaalta sellaisia, että ne täytyy ratkaista. Opiston saliin mahtuu pari sataa ihmistä. Tänäänkin noin 50 messuun tulleen täytyi olla salin takana olevassa luokassa tai käytävässä. Avatuista ovista näkee saliin ja kuulee kovaäänisten kautta ainakin pääosan siitä, mitä jumalanpalveluksessa sanotaan. Se, että tuoleja täytyy tuoda lisää saliin, luokkaan tai käytävälle jumalanpalveluksen alussa, saattaa häiritä jumalanpalvelukseen hiljentymistä. Opiston salin äänentoiston kanssa oli tänään - kuten joskus muulloinkin - ongelmia. Täysi sali ihmisiä imee ääntä melkoisesti ja äänen toiston teho saisi olla parempi. Lisäksi kaiuttimesta, joka on vasta laitettu salin takana olevaan luokkaan kuuluvuutta parantamaan, joku oli irroittanut johdon. Jumalanpalveluksessa pitäisi tietysti kuulla hyvin joka sana.

On suuri ilo, että jumalanpalveluksissa Karkussa opistolla on mukana paljon vanhempia lapsineen. Olemme asettaneet tavoitteeksi, että messu - ehtoollisjumalanpalvelus - kestäisi tunnin ja 15-20 minuuttia. Tänään messu oli jonkin verran pidempi. Pyrimme siihen, että jumalanpalvelus ei kestäisi tavoitetta pidempään. Tämä on tärkeää varsinkin lasten takia. Toki lapset käyvät jumalanpalveluksen aikana pyhäkoulussa. Se pidetään saarnan ja esirukouksen aikana.

Näissä asioissa me, jotka olemme vastuussa näistä jumalanpalveluksista, yritämme jatkossa parantaa.

Seuraava messu on ensi sunnuntaina 8.2. klo 11. Lämpimästi tervetuloa! Tuolloin aloitamme jumalanpalveluksissa myös uutta: On isompien oma pyhäkoulu. Tämä on tarkoitettu 3-luokkalaisille ja sitä vanhemmille. Isompien oma pyhäkoulu on kerran kuukaudessa. Ensimmäisen kerran se on siis tulevana sunnuntaina ja seuraavan kerran maaliskuussa sunnuntaina 22.3. Muina sunnuntaina isommat voivat osallistua samaan pyhäkouluun pienempien kanssa.

Sunnuntaina 22.2. opistolla on perhemessu. Jumalanpalveluksen virsissä, rukouksissa, saarnassa ja pituudessa huomioidaan erityisesti lapset.

Lähiviikkoina on tarkoitus avata myös näiden jumalanpalvelusten nettisivu. Sivulle laitetaan kuunneltaviksi jumalanpalveluksissa pidetyt saarnat. Kiitos Mikolle hyvästä ideasta.

1 Comments:

Blogger ml said...

Oli kyllä todella hyvä jumalanpalvelus ja muutenkin NA-päivät oli antoisat: Jarillakin oli pe hyvä opetus... Siunausta kaikille blogin lukijoille.

Marko Laitila
Ikaalinen

1:57 ip.  

Lähetä kommentti

<< Home