keskiviikkona, lokakuuta 22, 2008

Evankeliumin tähden II

Kirjani Evankeliumin tähden tuli painosta hieman vajaa kolme viikkoa sitten.

Kirja on saanut aika paljon julkisuutta. Lehdissä on ollut arvosteluja ja laajempiakin juttuja kirjasta. Olen saanut kirjasta paljon palautetta. Monet ovat kertoneet sen avanneen silmiä. Kirkossamme kaikki ei ole hyvin eikä suunta ole se, joka sen pitäisi olla. Monet ovat sanoneet kirjan rohkaisseen luottamaan Raamattuun ja kulkemaan sen viitoittamaa tietä. On tuntunut hyvältä, mitä monet ovat kertoneet: kun he ovat alkaneet lukea kirjaa, he eivät ole malttaneet jättää sitä pöydälle vaan ovat lukeneet sen saman päivän aikana loppuun. Tämä on rohkaissut. En ole kokenut kirjoittaja. Ennen tätä kirjaa olen kirjoittanut kaksi Raamattu tutuksi -opasta.

Kirjaa on myyty varsin hyvin. Kuulin kustantajalta, että se suunnittelee uuden painoksen ottamista, koska ensimmäistä painosta on varastossa jäljellä vain muutama kymmenen kappaletta. Kirjan voi tilata Kustannusosakeyhtiö Arkin kotisivulla (http://www.kustannusarkki.fi/). Minulta kirjan voi tilata osoitteesta jari.rankinen@kopteri.net. Kirja maksaa minulta tilattuna 25 euroa ja postituskulut.

Huomenna alkavat Helsingin kirjamessut (www.finnexpo.fi/kirja/). Minäkin sain kutsun esiintyjäksi messuille. Niistä asioista, joista kirjoitan kirjassani, minua haastatellaan sunnuntaina 26.10. klo 15.30. Paikka on Katri Vala. Huomasin kirjamessujen ohjelmasta, että edelläni haastateltavana on kurssikaverini teologisesta tiedekunnasta Jaakko Heinimäki. Lämpimästi tervetuloa paikalle, jos olet ensi viikonvaihteessa Helsingissä.

6 Comments:

Anonymous Anonyymi said...

Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

1:55 ap.  
Blogger Jari Rankinen said...

Joakem Koivuhovi kirjoittaa edellisen kirjoitukseni kommenteissa:

"Rankisestakin tehtiin lap-toppinsa vanki, sillä hän joutuu silmä kovana vahtimaan blogiaan. :)

Juonittelija saa maistaa omaa lääkettään."

Hänen tarkoituksensa on siis häiriköidä kommenteillaan. Tästä tarkoituksesta ovat kertoneet myös monet hänen kommenttinsa. Siksi hänen kommenttinsa poistetaan nettipäiväkirjastani.

Omassa blogissaan Joakem Koivuhovi kirjoittaa: "Tähän blogiin ei voi lisätä nimettömiä kommentteja. Kommenttien valvonta on otettu käyttöön. Blogin kirjoittajan on hyväksyttävä kaikki kommentit." Voisin tietysti minäkin toimia näin.

En onneksi joudu vahtimaan silmä kovana blogiani. Muutamat ystäväni minun lisäkseni voivat poistaa sellaiset kommentit, jotka eivät kuulu tänne.

Tällä en halua kitkeä pois kriittistä keskustelua tai kriittikiä minua kohtaan. Kritiikin tulee kuitenkin olla asiallista ja perusteltua.

Muistutan myös tämän nettipäiväkirjan säännöstä: kommentin alle tulee kirjoittaa kirjoittajan nimi ja paikkakunta.

Jari Rankinen, Vammala

8:21 ap.  
Blogger Eero said...

Kun kuningas Daavid tuli Bahurimiin, niin katso, sieltä tuli mies, joka oli sukua Saulin perheelle, nimeltä Siimei, Geeran poika; hän tuli ja kiroili tullessaan.
6. Ja hän viskeli kivillä Daavidia ja kaikkia kuningas Daavidin palvelijoita, vaikka kaikki väki ja kaikki urhot olivat hänen oikealla ja vasemmalla puolellaan.
7. Ja kiroillessaan häntä Siimei sanoi näin: "Pois, pois, sinä murhamies, sinä kelvoton!
8. Herra kostaa sinulle kaiken Saulin perheen veren, hänen, jonka sijaan sinä olet tullut kuninkaaksi. Ja Herra antaa nyt kuninkuuden sinun poikasi Absalomin käteen. Ja katso, sinä olet itse joutunut onnettomuuteen, sillä murhamies sinä olet."
9. Niin Abisai, Serujan poika, sanoi kuninkaalle: "Miksi tuo koiranraato saa kiroilla herraani, kuningasta? Anna minun mennä ja lyödä häneltä pää poikki."
10. Mutta kuningas vastasi: "Mitä teillä on minun kanssani tekemistä, te Serujan pojat? Jos hän kiroilee ja jos Herra on käskenyt häntä: 'Kiroile Daavidia', niin kuka voi sanoa: 'Miksi teet niin?'"
Polsan Eero Parkanos on lainannut 2Samuelikirjasta

7:27 ip.  
Anonymous Anonyymi said...

Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

1:45 ap.  
Blogger Erkki Koskenniemi said...

Tässä verkkopäiväkirjassa on sallittu hyvinkin kriittisiä kommentteja, kunhan ne on laitettu omalla nimellä. Tuo yllä mainittu viesti osoittaa selvästi, miten yhden kirjoittajan tarkoituksena on vain terrorisoida blogia. Hänen omassa vastaavassa päiväkirjassaan on päällä asetus, jonka mukaan tavuakaan ei tule näkyviin ennen kuin hän on sen itse hyväksynyt. Jokainen voi itse arvioida, millä oikeutuksella hän itse kirjoittelee - tai tässä vaiheessa yrittää kirjoitella - Jarin blogiin hyvin erilaisina kellonaikoina.
Näitä veijareita liikkuu verkossa. Heistä huolimatta tämäkin blogi tarjoaa mahdollisuuden ihan asialliseen keskusteluun. Mutta se on toki ihmisestä kiinni.

Erkki Koskenniemi, Karkku

2:05 ip.  
Anonymous Anonyymi said...

Mielestäni Joakem Koivuhovin kommentit ovat sen verran lapsellisia, typeriä, loukkaavia ja herjaavia, että voi aivan hyvin olla huomaamatta tuollaista suunsoittoa.
Kuka tahansa sivistynyt ihminen näkee niistä vain kuinka lapsellinen täytyy olla kirjoittaakseen tuollaista.
Jos käy lukemassa hänen omaa blogiaan (en suosittele kenellekkään) huomaa ettei Joakem Koivuhovi ole uskossa, joten en ymmärrä miksi häntä kiinnostaa nämä asiat niin kovasti.

Jotkut vain ovat riidanhaastajia, kuten hän itse kirjoittaa blogissaan. (Blogin teksti on muuten hirveää luettavaa, Jari Rankinen voisi nostaa kunnianloukkaus syytteen sellaisesta.)

Mutta niin se vain on, että uskovia vainotaan, niinkuin on aina vainottu. Siunausta ja voimia sinulle Jari, et ole yksin. Tänään messussa luettiin teksti, jossa Jeesus sanoo: "Älkää pelätkö niitä, jotka tappavat ruumiin, mutta joiden valta ei ulotu sen pidemmälle. Pelätkää sen sijaan häntä, jolla on valta sekä ruumis että sielu hukuttaa helvettiin" (Lainaus näin ulkomuistista, jokainen voi itse tarkistaa Raamatusta oikean sanamuodon.)

Ja itse eilen luin Jesajan kirjaa. 66 luvussa ja 2 jakeessa sanotaan näin: "Köyhää minä katson, köyhää, hengeltään särkynyttä, sanani alla arkaa."
Kun on herkkä omatunto ja pelkää Jumalan nimeä, silloin maailma ei voi mitään tehdä, pauhatkoon miten lujasti tahansa: ei tappaa, kun meillä on elämä Kristuksessa, ei ryöstää, sillä meillä on aarre taivaassa.

Miika Norro,
Mäntsälä

7:23 ip.  

Lähetä kommentti

<< Home