lauantaina, marraskuuta 17, 2007

Maata näkyvissä

Olin eilen ja tänään Turussa Maata Näkyvissä -festareilla. Hieno tapahtuma! Paljon nuoria ja vanhempiakin. Suuri joukko talkoilevia vastuunkantajia. Musiikkia, Jumalan sanaa ja rukousta. Monet ovat tehneet paljon työtä tapahtuman eteen. Suuri kiitos heille!

Arvioitiin, että eilen illalla messussa oli noin 9.000 osallistujaa. Seurakuntaa oli ehkä enemmän kuin koskaan aiemmin perjantai-iltana. Tämän illan konsertti - kuten muutamat muutkin tapahtumat - oli myyty loppuun.

Tänä syksynä on puhuttu pyrkimyksestä saada aikaan laaja boikotti Maata Näkyvissä -festareille. Festareille ei osallistuttaisi ja muitakin innostettaisiin jäämään pois sen takia, että Suomen Luterilainen Evankeliumiyhdistys, joka järjestää festarit yhdessä Turun evankelis-luterilaisten seurakuntien kanssa, torjuu naispappeuden. Hienoa ettei boikotti näytä saaneen suurta kannatusta. Kuulin, että eräästä kaupungista, jossa oli puuhattu boikottia, aiemmin festareille lähti kaksi linja-autollista nuoria. Nyt lähtijöitä oli kolme bussillista. Nuoret haluavat tulla boikottipuheista huolimatta hyvään tapahtumaan. Tapahtuman pääasia on evankeliumi Jeesuksesta. Naispappeudesta tapahtumassa ei ole tavattu puhua. Hyvä niin.

Suuri nuorten joukko merkitsee tapahtuman järjestäjille ja esiintyjille suurta vastuuta. Miten välittää sanomaa Jumalan pyhyydestä ja rakkaudesta nuorille? Miten ohjata nuoria sitoutumaan yhä lujemmin hyvään Vapahtajaan? Tuntui hyvältä seurata tapahtumaa eilen ja tänään. Koin, että uskottua vastuuta kannettiin hyvin.

Musiikkimakumme ovat erilaisia. Ehkä ikänikin vaikuttaa, etten osaa musiikillisesti innostua kaikesta, mikä tuntuu olevan monien nuorten mieleen. Musiikin lajit eivät sinänsä ole hyviä tai pahoja, hurskaita tai vähemmän hurskaita. En pysty ajattelemaan, että klassinen musiikki sinänsä on hurskasta, hevimusiikki jumalatonta. Se, mitä musiikin avulla sanotaan tai julistetaan, ratkaisee. Jos klassisen musiikin avulla julistetaan Raamatun sanomaa, musiikki on kanava, jolla voidaan tehdä Jumalan valtakunnan työtä. Sama täytyy sanoa hevimusiikista, jos sen avulla julistetaan evankeliumia Kristuksesta ja hänen rististään.

Hyvä Herramme siunatkoon sen siemenen, jota kylvetään tässä viikonvaihteessa Turussa. Hän antakoon siemenen itää ja kasvaa. Viime kädessä kaikki on Jumalan siunauksen varassa.

Maata Näkyvissä -festareiden kotisivulla voi seurata, mitä viikonvaihteessa Turkuhallissa tapahtuu - http://www.maatanakyvissa.net/.

1 Comments:

Blogger ml said...

Jari, oikein siunattua nimipäivää sinulle.

Marko Laitila
Ikaalinen

2:44 ip.  

Lähetä kommentti

<< Home