maanantaina, elokuuta 06, 2007

Hyvä olla mukana tällaisessa

Kirjoitin vähän yli viikko sitten kiireisestä viikosta. Nyt vasta kiireinen viikko onkin ollut. Viidentoista minuutin taukokin on tuntunut ruhtinaalliselta. Olemme harjoitelleet rauhanturvaajan perustaitoja ja tutustuneet maahan, jossa on tarkoitus asua ja suorittaa tehtävää puoli vuotta. Olemme istuneet luokassa ja olleet raskaassa varustuksessa maastossa ja ampumaradalla. Kaikki - ainakin melkein - on ollut uutta ja mielenkiintoista. Kovin vähän tunnen osaavani, ehkä vähitellen opin lisää. Joukko vaikuttaa oikein mukavalta. Hienoa saada olla mukana tällaisessa joukossa ja tällaisen joukon pastorina. Kun ajattelen mennyttä vuotta, tällainen muutos ei tunnu ollenkaan huonolta.

Television ja tietokoneen ääressä en juurikaan ole ehtinyt istua. Sekään ei ole ollut huono asia.

Jatkossa en luultavasti tule kirjoittamaan nettipäiväkirjaani paljoakaan rauhaturvatehtävästä. Se ei taida niin kuulua tähän nettipäiväkirjaan, ja helposti tulisi kirjoitettua sellaista, mitä ei pitäisi. Ehkä joillakin muilla foorumeilla voin kertoa rauhanturvaajan työstä. Tästä tietysti minun on sovittava sen tavan mukaan, joka puolustusvoimissa on.

Nettipäiväkirjani ei kuitenkaan katoa verkosta. Varmasti on myös asioita, joista on hyvä kirjoittaa tähän päiväkirjaan.

Sain terveisiä Tyrvään kirkon messusta viime sunnuntaina. Markus Malmivaara on palannut työhön ja johti messun. Joku soitti, toinen lähetti tekstiviestin ja kertoi kuulleensa hyvän saarnan, jossa puhuttiin selvästi ja koskettavasti uskomme tärkeimmistä asioista. Joku kertoi, että kirkossa oli ollut paljon seurakuntaa. Hienoa, että Markus on taas työssä Vammalassa. Tiedän monien tukevan Markusta. Tukea hän ja hänen perheensä tarvitsevat. Muistan Vammalan seurakuntaa rukouksissa. Paljon rukousta tarvitaan.