sunnuntaina, tammikuuta 07, 2007

Kaksi juhlaa

Suomen Luterilaisen Evankeliumiyhdistyksen hallitus valitsi hieman yli vuosi sitten uuden toiminnanjohtajan, sisälähetysjohtajan ja lähetysjohtajan - Lasse Nikkarikosken, Heikki Haatajan ja Pekka Huhtisen. Tänään heidät siunattiin tehtävään. Pekka Huhtinen aloitti työnsä lähetysjohtajana vasta tänä syksynä - siksi siunaus toimitettiin vasta nyt.

Tehtävään siunaaminen toteutettiin messun yhteydessä Pyhän Sydämen kappelissa Helsingin Kalliossa. Kappelissa vietettiin hieno juhla. Oli paljon väkeä, paljon nuoria ja lapsiperheitä - niin kuin Pyhän Sydämen kappelin messuissa aina. Virsiä laulettiin voimakkaasti, Svetlana Musina Inkerin kirkosta lauloi. Pasi Palmu - Kälviän kappalainen ja Sleyn hallituksen jäsen - luki uusille johtajille ja kappeliin kokoontuneelle seurakunnalle Sananlaskujen kirjasta: "Johtoa vailla kansa kulkee tuhoon" (Snl 11:14). Miten johdetaan, se ratkaisee paljon. Itse sain toimittaa tehtävään siunaamisen ja pitää messun saarnan. Iloitsen Sleyn uusista johtajista. Rukoilen heille voimia heidän tärkeässä, vastuullisessa ja raskaassa työssä. Kantakoot heitä hyvän Herramme siunaus ja kristittyjen rukous.

Viime viikolla sain olla mukana kokouksessa, jossa oli väkeä kirkkomme eri herätysliikkeistä. Vaihdoimme kuulumisia, mietimme kirkkomme tämän hetkistä tilannetta ja katsoimme tulevaisuuteen - mikä on tiemme ja voimmeko tehdä jotakin yhdessä. Kannoimme rukouksessa asioitamme ja toisiamme Jumalan eteen. Tämä kokouskin oli juhla. Miten paljon herätysliikkeillämme on yhteistä. Koin syvää yhteyttä paikalla olleisiin sisariin ja veljiin. Tuntuu, että nykyinen vaikea tilanne painaa meitä lähemmäksi toisiamme. Usein vaikeuksiin liittyy Jumalan siunaus.