torstaina, marraskuuta 16, 2006

Piispa tulee Vammalaan

Kirkkovaltuuston kokouksessa 31.10.2006 Osmo Ojansivu kertoi, että torstaina 23.11. piispa Kari Mäkinen tulee Vammalaan keskustelemaan pappien kanssa tilanteestamme - siis siitä etten toimita messua yhdessä naispappien kanssa. Piispan vierailu oli uutisoitu Tyrvään Sanomien etusivulla. Me papit kuulimme piispan vierailusta jo ennen kirkkovaltuuston kokousta.

Pyydän, että rukoilet ensi viikon torstai-illan puolesta. Toivon, että rukoilet Jumalan tahdon tapahtumista. Se on meille paras, vaikka tapahtuisi, mitä me emme toivo tai mitä meidän on vaikea hyväksyä. Ehkä Jumalan tahto on, että työni Vammalan seurakunnassa päättyy. Ehkä hän on suunnitellut minulle jotakin muuta. Tai sitten Jumalan tahto on, että työni kappalaisena jatkuu. Ensi torstain kokouksessa ei tehdä päätöstä, voinko jatkaa Vammalan seurakunnassa. Kokouksen jälkeen luultavasti tiedämme, mihin suuntaan ne, joille tässä asiassa on annettu valtaa, lähtevät asiaa viemään.

Pyydän rukousta myös toisen asian puolesta: eilen nousi kuume ja lämpöni on tätä kirjoittaessani vähän yli 39 astetta. Huomenna illalla olisi tärkeä päästä lapsi- ja perhetyön johtokunnan kokoukseen. Kokouksessa on tärkeitä sen työalan asioita, josta olen vastuussa. Tässäkin tapahtukoon hyvän Jumalan tahto.