perjantaina, kesäkuuta 20, 2014

Kolme hyvää uutista

Menneellä viikolla kerrottiin, että Suomen Luterilainen Evankeliumiyhdistys palauttaa Helsingin ydinkeskustassa olevan yökerhon kirkkotilaksi. Tästä kerrotaan useammassa uutisessa Sleyn nettisivuilla - www.sley.fi. Onpa hieno asia. Kirkko ja siihen liittyvät muut tilat tarjoavat erinomaisia mahdollisuuksia Jumalan valtakunnan työlle, jota täytyy ja kannattaa tehdä myös ja varsinkin siellä, missä on paljon ihmisiä.

Elokuussa Karkun evankelisella opistolla on Raamattu- ja lähetysteologiset päivät. Mm. näihin kysymyksiin vastataan: Mikä minä olen todistamaan? Voiko usko ymmärtää, puolustaa ja perustella järjellä? Miten ensimmäiset kristityt puhuivat niille, jotka eivät tunteneet Kristusta? Mikä saa kristityt todistamaan huonosti? Mitä uskosta todistaminen voi maksaa? Tervetuloa! Katso lisää osoitteesta www.sley.fi/teologisetpaivat2014.

Johannes Kastaja, jonka päivä juhannus on, osoitti Jeesusta ja sanoi: "Katsokaa: Jumalan Karitsa, joka ottaa pois maailman synnin!" (Joh 1). Jeesus otti pois sinunkin syntisi. Hän sovitti kuolemallaan meidät pyhän Jumalan kanssa, hän toi meille syntien anteeksiantamuksen. Sen omistaa jokainen, joka uskoo Jeesukseen. Jokaisessa messussa muistutetaan tästä ja näistä Johannes Kastajan sanoista - juuri ennen ehtoollisenviettoa lauletaan Jumalan Karitsasta ja Jumalan Karitsalle, joka kantaa maailman synnin. Eikä vain muistuteta - messussa ja ehtoollisella jaetaan sitä, mitä Jeesus hankki meille. Olet lämpimästi tervetullut messuun Karkun evankeliselle opistolle juhannusviikonlopun sunnuntaina. Muutamana vuotena messu tuolloin on ollut illalla. Tänä vuonna se on tavalliseen aikaan, siis klo 11.

Hyvää, siunattua juhannusta.