keskiviikkona, maaliskuuta 23, 2011

Joitakin ajatuksia kampanjasta

Maanantaina Nuotta-lehden verkkosivuilla avattiin Älä alistu! -kampanja. Kampanjan tiedotteet ja video löytyvät osoitteesta www.nuotta.com/kampanja.

Eilen ja tänään kampanjasta on käyty kiivasta ja laajaa keskustelua. Tämä on ymmärrettävää - puhutaan hyvin herkästä ja ihmistä syvästi koskettavasta asiasta.

Kampanjan videolla "Anni" kertoo koskettavasti tarinansa. Hän tunsi vuosia seksuaalista halua toisiin naisiin ja seurusteli naisen kanssa. Sitten hän vapautui tästä suhteesta ja seksuaalisesta halusta samaan sukupuoleen. Hän ei enää voinut pitää näitä oikeina. Tämä tapahtui sen seurauksena, että hän lähti seuraamaan Jeesusta. Kun on seurannut kampanjasta käytyä keskustelu, on tuntunut, ettei "Annilla" olisi oikeutta kokemukseen, josta hän kertoo, tai hän ei ainakaan saisi kertoa siitä. Tämä on tuntunut hyvin oudolta.

Jumala voi tehdä, mitä tapahtui videolla tarinansa kertovalle naiselle. Mutta kaikille, joilla on taipumus homoseksuaalisuuteen, ei tapahdu niin kuin tapahtui "Annille". Kaikki eivät ala tuntea vetoa vastakkaiseen sukupuoleen eivätkä kaikki solmi avioliittoa, vaikka seuraavatkin Jeesusta. Näin mainittu kampanja ei väitäkään. Kunnioitan syvästi niitä kristittyjä, joilla on taipumus homoseksuaalisuuteen, jotka ei vapaudu tästä taipumuksesta mutta jotka haluavat kilvoitella kristittynä ja noudattaa Raamatun opetusta. Raamattu kieltää seksisuhteen samaan sukupuoleen. Jos voin jotenkin tukea näitä kristittyjä, haluan sen tehdä.

Tunnen tietysti parhaiten Sleyn nuorisotyötä niistä järjestöistä, jotka ovat mainitun kampanjan takana. Olenhan Sleyn palveluksessa. Sleyn nuorisotyössä ei harrasteta puoskaroitia niissä hyvin herkissä asioissa, jotka liittyvät ihmisen seksuaalisuuteen. Mutta halutaan kulkea yhdessä nuorten ja vanhempien kanssa, jakaa elämän iloja ja suruja, puhua vaikeistakin asioista, tukea elämään Jumalan sanan mukaan ja rohkaista luottamaan Jumalan anteeksiantamukseen. Kaikilla meillä on omat kipumme. Samoin taipumuksemme tehdä sitä, minkä Jumalan sana kieltää. Kaikki lankeamme. Mutta saa luottaa armoon, jonka Jeesus on järjestänyt meille. Siitä, että Jumala rakastaa ja antaa anteeksi, saa myös halua ja voimaa noudattaa Jumalan tahtoa. Vaikka sen noudattaminen onnistuukin meiltä kaikilta huonosti. Uskon, että näin on muissakin niissä järjestöissä, jotka ovat tämän kampanjan allekirjoittajia.

Kotimaan verkkolehdessä tänään haastateltiin Sleyn toiminnanjohtaja Lasse Nikkarikoskea ja Kansanlähetyksen lähetysjohtaja Timo Rämää. Juttu on osoitteessa www.kotimaa.fi. Haastattelu on hyvä. Timo Rämä ihmettelee syystä suurta muutosta kirkossamme. Kampanja edustaa sitä, mikä oli kirkkomme kanta viime vuoteen saakka. Nyt ne, jotka pitävät edelleen kiinni tästä kannasta, joutuvat ankaran hyökkäyksen kohteeksi niin kirkon edustajien kuin yhteiskuntamme päättäjien taholta.

Nyt esillä oleva kysymys liittyy siihen, miten meidän kaikenkaikkiaan tulisi elää ja toteuttaa seksuaalisuuttamme. Voimmeko esimerkiksi olla uskottomia puolisollemme? Voimmeko elää avoliitossa vai pitäisikö solmia aviolitto? Uskon, että Raamatussa on hyvät, turvalliset ja koetellut ohjeet tähän tärkeään elämänalueeseen.

2 Comments:

Blogger T-M said...

Hyvä kirjoitus. On tärkeää, ettei herkässä iässä olevia nuoria painosteta tekemään mitään sellaista, mitä he eivät itse halua. Tätä kampanjallakin varmaan haettiin, mutta mediaan se putkahti kärjistettynä ja väärällä painotuksella.

9:05 ip.  
Blogger man with desire said...

http://koti.phnet.fi/petripaavola/annintarina.html

Kannattaa lukea linkin takana oleva kirjoitus ajatuksista jotka heräsivät videon katsomisesta.

5:17 ip.  

Lähetä kommentti

<< Home