keskiviikkona, joulukuuta 08, 2010

Afrikkalainen gospelmessu

Olen palautellut mieleen Afrikkalaisen gospelmessun sanoja ja sävelmiä. Messu tämän järjestyksen mukaan toteutetaan - jos Taivaan Isä suo - ensi sunnuntaina Karkun evankelisella opistolla ja minun tehtäväni on toimia liturgina. Pekka Simojoki - Afrikkalaisen gospelmessun toinen tekijä - johtaa messussa musiikkia ja saarnaa. Evankelisen opiston gospellinja on Pekan johdettavana. Se soittaa ja toimii esilaulajana.

Olet lämpimästi tervetullut tähän toisenlaiseen jumalanpalvelukseen, joka julistaa hienosti Jumalan suuruutta, pyhyyttä, rakkautta ja armoa. Osa Afrikkalaisen gospelmessun lauluista on hyvin tunnettuja ja paljon laulettuja muuallakin kuin tässä messussa. Messu alkaa sunnuntaina 12.12. klo 11.

Ensi sunnuntai on kolmas adventtisunnuntai. Silloin Raamatun kohdat puhuvat varsinkin Johannes Kastajasta. Johannes muistetaan parannussaarnaajana, joka tarttui oikein ja tiukasti ihmisten synteihin. Synti on vaarallista eikä sen tekemiseen saa antaa itselle tai toisille lupaa. Johanneksen suusta ovat myös nämä sanat: "Katsokaa: Jumala Karitsa, joka ottaa pois maailman synnin!" Johannes sanoi näin Jeesuksesta. Jeesus otti kannettavakseen kaikkien kaikki synnit. Hän kärsi niistä rangaistuksen. Siksi me saamme anteeksi. Jumala on jo antanut meille anteeksi ja me saamme turvautua tähän anteeksiantamukseen. Jeesus otti pois maailman synnin - sinunkin syntisi ja minun.