lauantaina, marraskuuta 27, 2010

Hoosianna!

Huomenna - jos Jumala suo - alkaa uusi kirkkovuosi. Lähdethän kuuntelemaan sanomaa aasilla ratsastavasta Kuninkaasta ja laulamaan Hoosiannaa. Toivotan sinut lämpimästi tervetulleeksi messuun Karkun evankeliselle opistolle. Se on yksi hyvä mahdollisuus olla siellä, missä Jumala palvelee meitä. Messu opistolla alkaa klo 11. Saan toimittaa jumalanpalveluksen yhdessä hyvän ystävän ja veljen Markus Malmivaaran kanssa.

* * *

Kun he lähestyivät Jerusalemia ja tulivat Betfageen ja Betaniaan Öljymäen rinteelle, Jeesus lähetti edeltä kaksi opetuslastaan ja sanoi heille: "Menkää tuolla näkyvään kylään. Heti kun te tulette sinne, te näette kiinni sidotun aasinvarsan, jonka selässä ei kukaan vielä ole istunut. Ottakaa se siitä ja tuokaa tänne. Jos joku kysyy, miksi te niin teette, vastatkaa, että Herra tarvitsee sitä mutta lähettää sen pian takaisin."

Opetuslapset lähtivät ja löysivät varsan, joka oli sidottu kujalle oven eteen. He ottivat sen. Paikalla olevat ihmiset kysyivät: "Mitä te oikein teette? Miksi te viette varsan?" He vastasivat niin kuin Jeesus oli käskenyt, ja heidän annettiin mennä. He toivat varsan Jeesukselle ja heittivät vaatteitaan sen selkään, ja Jeesus nousi ratsaille. Monet levittivät vaatteitaan tielle, toiset taas lehviä, joita he katkoivat tienvarresta. Ja ne, jotka kulkivat hänen edellään ja perässään, huusivat: - Hoosianna! Siunattu olkoon hän, joka tulee Herran nimessä! Siunattu isämme Daavidin valtakunta, joka nyt tulee! Hoosianna korkeuksissa! (Mark 11:1-10)