tiistaina, heinäkuuta 06, 2010

Kiitos ja tervetuloa

Viime viikonvaihteessa oli Evankeliumijuhla Kälviällä. Tämän vuoden juhla oli minusta poikkeuksellisen hyvä. Toki hyviä aiemmatkin valtakunnalliset evankeliumijuhlat ovat olleet.

Juhlapaikka Kälviällä oli aivan erinomainen. Juhlakenttä oli rakennettu kirkon ympärille. Penkit olivat kirkkopuistossa, jossa puut varjostivat kuumimmalta auringonpasteelta. Lasten ja nuorten juhlapaikka oli nurmikentällä lähellä kirkkoa. Sinne oli pystytetty suuri teltta. Esittely- ja myyntipisteet olivat nekin kirkon tuntumassa. Lähetystyötä esittelevät näyttelyt olivat seurakuntatalossa kirkon vieressä. Pitkiä kävelymatkoja ei siis ollut paljoa ja koki, että lapset, nuoret ja vanhemmat ovat samassa ja yhteisessä juhlassa.

Väkeä Kälviällä oli paljon. Tuollaisen juhlan tarkemman osallistujamäärän laskeminen on hyvin vaikeaa ja vaatisi aika suuren joukon hyvin koulutettuja laskijoita. Erityisesti suuri nuorten, lasten ja lapsiperheiden joukko ilahdutti. Järjestäjien arvion mukaan Evankeliumijuhlassa oli tänä vuonna 14.000 osallistujaa.

Julistus ja opetus juhlilla oli mielestäni hyvää ja rakentavaa. Sekin oli hyvä, ettei kaikissa puheissa keskitytty vain kaikkein tärkeimpään uskossamme. Puhuttiin myös muista elämään ja kristittynä vaeltamiseen liittyvistä asioista, jotka nekin ovat tärkeitä. Pääasia oli kuitenkin pääasia: On Jeesuksen risti. Siinä sovitettiin kaikkien kaikki synnit. Siihen saa turvautua jokainen. Jokainen, joka luottaa ristiinnaulittuun Jeesukseen, pelastuu ikuiseen elämään.

Talkoolaisia oli paljon ja käsittääkseni riittävästi. Talkoolaiset tekivät työtään hyväntuulisina. He palvelivat meitä vieraita hyvin ystävällisesti. Kaikenkaikkiaan juhlassa oli hyvä ja leppoisa ilmapiiri. Oli paljon hymyileviä ihmisiä. Uskon, että senkin, jota elämän surut ja vaikeudet painavat, oli hyvä olla mukana. Hyvän ilmapiirin kruunasi viikonvaihteen upea sää.

Sleyn vuosikokous oli usein menneinä vuosina pitkä ja raskas. Vastakkainasettelun melkein saattoi koskettaa käsin. Pidettiin tiukkoja, joskus aivan sopimattomia, puheenvuoroja. Toiset olivat kokoukseen jälkeen hyvin pettyneitä, toiset ehkä kokivat voittaneensa. Nyt kokous oli - kuten joku asian ilmaisi - ihanan tylsä.

Hyvin kiitollisella mielellä ajoimme sunnuntaina Keski-Pohjanmaalta Sastamalaan. Suuri kiitos Taivaan Isälle. Ja suuri kiitos niille monille, jotka järjestivät meille hienon juhlan. Rukouksemme on, että kylvetty sana itää ja tuottaa satoa.

Tottakai parannettavaakin aina on. Miten voisimme vielä paremmin kutsua ja saada tällaiseen juhlaan mukaan niitä, jotka harvoin ovat siellä, missä Jumalan sanaa julistetaan? Miten osaisimme kertoa Jumalasta, hänen hyvyydestään, tahdostaan ja armostaan vielä paremmin niin, että nekin, joille hengelliset asiat ovat vieraita, ymmärtäisivät, mitä tahdomme sanoa? Nämä kysymykset esitän varsinkin itselleni.

Valtakunnallinen evankeliumijuhla - kuten monet muut kesän hengelliset juhlat - on tämän vuoden osalta takana. Edessä on monia muita juhlia. Kutsun sinut eritysesti jumalanpalveluksiin sunnuntaisin Karkun evankeliselle opistolle. Heinäkuussa nämä jumalanpalvelukset pidetään seuraavasti:

Sunnuntaina 11.7. on messu klo 11. Ilkka Perttula toimii liturgina, Markus Malmivaara saarnaa.

Sunnuntaina 18.7. messussa klo 11 Reijo Arkkila saarnaa ja minä toimin liturgina.

Edellä mainitut jumalanpalvelukset pidetään opiston salissa. Sunnuntaina 25.7. klo 11 messu on leirikirkossa opiston rannassa, mikäli sää sallii. Messun toimittaa Tom Säilä.

Lämpimästi tervetuloa. Voisitko pyytää mukaan ystäväsi?

Huomenna keskiviikkona 7.7. klo 18 on kesäseurat Kivikkolanmäellä (Kivikkolantie 40) Sastamalan Suodenniemellä. Nämä seurat on pidetty jo vuosia valtakunnallista evankeliumijuhlaa seuraavana keskiviikkona. Myös näihin seuroihin olet tervetullut.