perjantaina, helmikuuta 19, 2010

Suurin niistä on rakkaus

En ole laittanut tänne nettipäiväkirjaan kuvia Sakusta. Jotkut ovat pyytäneet, että laittaisin. Tässä koirastamme muutama kuva.Sitten toisiin asioihin: Eilen oli siis arkkipiispanvaalin ensimmäinen kierros. Toisella kierroksella ovat mukana piispa Kari Mäkinen ja professori Miikka Ruokanen. Toinen äänestys on torstaina 11.3. Asia on tottakai tärkeä. Rukouksemme olkoon, että tapahtuu Jumalan tahto.

Toisesta kierroksesta tulee varmaankin hyvin tasainen. Jos pitäisi veikata, veikkaisin, että Miikka Ruokanen saa niukasti enemmän ääniä.

Huomenna on tarkoitus lähteä kohti pohjoista. Vedän yhdessä Paavo Toikan kanssa matkan Vuontispirtille ja Pallas-Yllästuntureille. Tuntuu oikein mukavalta päästä Lappiin hiihtämään, laskettelemaan ja hiljentymään Sanan äärellä.

Tämän viikon keskiviikkona alkoi pääsiäistä edeltävä paastonaika. Viime sunnuntaina jumalanpalveluksissa luettiin Ensimmäisen korinttilaiskirjeen 13. luku. Kirjoitin eilen lähettämässäni tukirengaskirjeessä tästä luvusta seuraavaa:

*Paavali opettaa Ensimmäisen Korinttilaiskirjeen luvussa 13, mikä on hienointa ja mitä pitäisi arvostaa enemmän kuin mitään muuta. Hienointa ei ole, että ihminen on älykäs, taitava tai sanavalmis. Sitä ei pitäisi arvostaa eniten, että jollakulla on lahjoja, joita monilla ei ole. Hienointa on, että joku rakastaa. Vasta sitten lahjat, joita on saanut, ovat arvokkaita, kun niillä osoitetaan rakkautta.

*Rakkaus ei ole niinkään puhetta rakkaudesta. Se on konkreettisia tekoja. Se on esimerkiksi sitä, ettei kersku ja pöyhkeile, ei käyttäydy sopimattomasti tai iloitse vääryydestä. Rakkaus on sitä, että toimii niiden ohjeiden, käskyjen ja kieltojen mukaan, jotka Jumala antaa Raamatussa.

*Mutta miksi tämä Raamatun kohta luetaan juuri ennen paastonaikaa? Ennen kuin lähdetään seuraamaan Jeesuksen matkaa kohti ristiä. Siksi että tämä kohta puhuu nimenomaan Jeesuksesta ja hänen rakkaudestaan. Hän rakasti enemmän ja paremmin kuin kukaan. Hänen rakkautensa meitä kohtaan on juuri sellaista, millaiseksi Paavali kuvaa todellisen rakkauden. Hän rakkautensa on ihmeellistä ja valtavaa. Hän kulki tien ristille, kuoli puolestamme ja sovitti kuolemaan syntimme. Hän armahtaa, välittää ja tahtoo pelastaa.

*Se, että Paavalin kuvaus rakkaudesta kertoo varsinkin Jeesuksen rakkaudesta, ei tarkoita, että meidän ei tarvitsekaan rakastaa. Tarvitsee kyllä mutta tärkeää on muistaa, mistä saamme voimaa rakastaa. Sitä saamme Jeesuksen rakkaudesta. Se, että saa kokea Jeesuksen ihmeellistä rakkautta, lämmittää meitä ja saa meidät osoittamaan rakkautta. Tässä elämässä rakkautemme on kyllä vähäistä mutta vähäinenkin rakkaus on merkittävää.

Avaa Raamattusi ja lue Paavalin ensimmäisestä kirjeestä korinttilaisille luku 13.

5 Comments:

Blogger Hannu Kilpeläinen said...

Onpa söpö koira tuo Saku. Ja sympaattinen oli myös kirjoitus siankorvan kätkemisestä ja huonosti nukutuista päiväunista. Sakusta tulee varmasti kunnon mäyris, oiva metsästyskoira, josta isäntä saa olla vielä ylpeä.

Sen sijaan olen eri mieltä, kummasta ehdokkaasta tulee uusi arkkipiispa. Kirkkomme kaipaa johtajaa, joka on tinkimättömästi kirkon päätösten ja Kristuksen sanoman takana. Tässä(kin) piispa Kari Mäkinen peittoaa kilpailijansa. Uskon, että äänestäjät tämän tiedostavat.

Hannu Kilpeläinen
Tampere

11:27 ap.  
Blogger Teininen Jukka said...

En väitä olevani profeetta mutta kokemuksesta tiedän (72 ajastaikaa) että Jumala hoitaa omiensa asioita ja näpäyttää joskus Hänen asiallaan olevien vainoajia jo tässä elämässäkin.
" Joka teihin koskee, se koskee hänen silmäteräänsä." Sakarja 2: 12
Kari Mäkinen ei tule valituksi arkkipiispaksi kun hän on antanut Vammalan seurakunnassa koskea "Jumalan silmäterään", pastoriin, Jumalan valtakunnan työntekijään.Varsin arvokkaita ovat ihmislapset Jumalan muistissa kun Hän vertaa meitä silmäteräänsä.

7:19 ip.  
Blogger okl said...

Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

9:03 ap.  
Blogger kimmo jaatila said...

Moi Jari!

Mistähän mahtaa johtua, että en ole vielä saanut yhtään tukirengaskirjettäsi, vaikka olen renkaaseesi kuulunut jo hyvän aikaa? Voisinko saada kirjeesi tästä eteenpäin?

Kimmo Jaatila
Savonlinna

10:02 ip.  
Blogger Jari Rankinen said...

Terve Kimmo

Jostakin syystä nimesi ei ole tukirenkaani postituslistassa. Pahoittelen syvästi. Voitko lähettää yhteystietosi sähköpostiosoitteeseeni jari.rankinen@sley.fi. Ja lähetän sinulle viimeisimmät kirjeeni tukirenkaalle. Tarvitsen sen sähköpostiosoitteen, johon haluat nämä kirjeet. Tai jos haluat ne paperiversiona, lähetä minulle postiosoitteesi.

Jari

11:25 ap.  

Lähetä kommentti

<< Home