sunnuntaina, tammikuuta 17, 2010

Poistin kommentteja

Edellisessä kirjoituksessani kerroin neljästä matkastani, joissa tarkoitukseni on olla yhtenä johtajana tämän vuoden aikana. Eilen lauantaina tämän kirjoituksen kommentteihin ilmestyi useita kirjoituksia, jotka oli kirjoittanut Sastamalan seurakunnan edellinen kirkkoherran sijainen. Hän arvosteli aggressiivisesti suunnitelmiani, leimasi ne sotamatkoiksi ja mainosti lukijoilleni omaa matkaansa. Hänellä ja minulla on ennenkin ollut kovin erilainen käsitys puolustusvoimien ja reserviläisten työstä. Näitä itse arvostan enkä pidä historian harrastamista sotahulluutena. Lisäksi lienee ymmärrettävää, että en anna sivustoani jokaisen matkanjärjestäjän tai -johtajan mainostilaksi. Poistin siis viestejä, joita tuli päivän aikana lisää. Kaksi niistä jätin paikalleen ja oheistan ne tähän:


Hannu said...
Sotaako lähdetään muistelemaan? Miksi ei kristitylle paremmin sopivaa rauhan sanomaa? Jerusalemissa ja Kainuussa on kosolti rauhasta ja ihmisten välisestä solidaarisuudesta kertovia paikkoja. Sinne

Hannu Kilpeläinen

Hannu said...
Olinpas kerrankin nopeampi. Et sinä, pikkuhitleri, ole vielä ehtinyt sytyttää roviotasi.

Hannu Kilpeläinen
Tampere


Ehkä nämä viestit kertovat osaltaan, millaista oli Turun piispan tukema esimiestoiminta Sastamalan seurakunnassa silloin, kun näiden viestien kirjoittaja toimi kirkkoherrana. Uskon monen päiväkirjani lukijan ymmärtävän, miksi toisinaan poistan näitä kirjoituksia, vaikka alla olisi nimi ja paikkakunta.

5 Comments:

Blogger Hannu Kilpeläinen said...

Hyvä Jari Rankinen

Pysyisit nyt kerrankin totuudessa. En usko, että meillä on kovinkaan erilainen käsitys puolustusvoimista ja rauhanturvaamisesta. Kyllä kirkkoherrana ja kappalaisena näistä asioista keskustelimme ihan asiallisesti ja rauhallisesti. Olin myös ensimmäisten joukossa onnittelemassa sinua, kun ilmoitit minulle valinnastasi Afganistanin rauhanturvaajien papiksi. Olin siitä vilpittömästi iloinen ja sitä mieltä, että olit löytänyt oman alasi ja tehtäväsi.

Kun kirjoitan kirjarovioista, tarkoitan tällä juuri sitä, että yritit poistaa vilpittömiä kysymyksiäni kommenttipalstaltasi. Olen rauhanmiehenä vilpittömästi sitä mieltä, että Kainuussa ja Israelissa ei kannata ja tarvitse muistella sotia. Kummatkin paikat viestivät paljon enemmän uskoa tulevaisuuteen, ihmisyyteen ja Jumalan huolenpitoon. Historiaa voi harrastaa muutenkin kuin jatkuvassa sotatilassa. Otin esimerkiksi tästä johtamani matkat Karjalan laulumaille. Siellä jos missä voisi muistella taisteluita joka mutkan takana. Mutta Karjala viestittää aivan muuta. Sitä tahdon ihmisille kertoa.

Miksi käyt tässäkin yhteydessä arkkipiispapeliä ja yrität siihen minutkin sotkea? En ymmärrä yhteyttä.

Hannu Kilpeläinen
Tampere

3:36 ip.  
Blogger Erkki Koskenniemi said...

Noita "vilpittömiä kysymyksiä" onkin jokunen jo lainattu Jarin kirjoituksessa ja minä näin niitä eilen enemmänkin. Mielipiteeni ilmaisin kommentoidessani edellistä Jarin kirjoitusta

Erkki Koskenniemi, Karkku ja Sastamala

4:02 ip.  
Blogger Hannu Kilpeläinen said...

Hyvät Erkki ja Jari

Voi olla teidän on vaikeaa uskoa, että on olemassa vilpittömiä kysymyksiä. Todennäköisesti - voin olla väärässäkin - liitätte vilpittömyyden kysymysten asettajan persoonaan; jos hän eri mieltä (kuin ne joille kysymys on asetettu), ne eivät voi olla vilpittömiä.

En minä markkinoinut mitään "omia" matkojani. Niillä matkoilla, joihin viittasin, on ihan erillinen matkanjärjestäjä, jota en ilmoittanut ja mainostanut tai markkinoinnut. Tahdoin vain ilmaista sen, että Karjalassa ja kaikkialla maailmassa riittää nähtävää ja koettavaa ilman että aina pitää julkituoda ihmiskuntaa riivaavaa tappamista, sotia ja Jumalan tahdon vastaista toimintaa.

Eikö Kainuussa voisi käydä vaikkapa Juhani Ahon pappilassa, Paltamon kuvakirkossa jne...

Mikä teitä riivaa, kun jatkuvasti yhdistätte minun sanomani piispa Kari Mäkiseen. Ei hänellä tai yhdelläkään kirkkomme piispoista ole mitään tekemistä sanomisieni kanssa. Sastamalan kirkkoherranakin tein päätökset ja ratkaisut täysin itsenäisesti kenenkään ohjeistuksiin vetoamatta tai joidenkin muiden määräyksiä toimeksi saattaen. Siis: kukaan ei minua ohjeistanut, määräillyt ja pakottanut.

Vilpittömästi
Hannu Kilpeläinen

4:29 ip.  
Blogger Hannu Kilpeläinen said...

Jari, ymmärrän että käyt työssäsi usein Tampereella. Otapa yhteyttä niin jutellaan kuten muinoin ruotsinlaivan kannella. Tarjoan kyllä kahvit ja keksit. Ei minulla enää ole mitään valtaa, asemaa tai vaikutusmahdollisuutta mihinkään. Olen tällä hetkellä surkeammassa jamassa kuin sinä; työtön virkaheitto pappi. Ei minua kannata pelätä. En osaa ampuakaan. Sinulla on nyt elämäsi virka, minä olen luuseri ja saanut ansioideni mukaan. Nähdään!

Hannu Kilpeläinen
Tampere

6:35 ip.  
Blogger Jari Rankinen said...

Hannu Kilpeläinen

En halua ymmärtää sinua väärin tai suhtautua kysymyksiisi jo lähtökohtaisesti kielteisesti. Kysymyksesi matkoista, jotka esittelin, vain olivat sellaisia, ettei niitä voi ymmärtää vilpittömiksi. Ne olivat matkoja ja minua halventavia kysymyksiä. Normaalien käyttäytymissääntöjen mukaisia kysymyksesi eivät olleet.

Kainuussa tai Israelissa on paljon hyviä, tutustumisen arvoisia paikkoja. Ne, joilla aiomme käydä, ovat tällaisia. Kuten varmasti nekin, joita sinä ehdotit. Ehdottamillesi paikoille voisi hyvin tehdä toisen matkan.

Oikein hyvä, jos meillä ei ole kovinkaan erilainen käsitys maanpuolustamisesta, kuten kirjoitit. Minulle aiemmin lähettämäsi sähköpostit ovat kyllä kertoneet aivan muuta.

Kommentissasi, jonka poistin, kerroit matkastasi, kerroit, mistä saa lisätietoja tästä matkasta, ja toivotit tervetulleeksi. Minusta tämä on matkan mainostamista.

Kirjoitit, että olet virkaheitto työtön pappi, joka on saanut ansioidensa mukaan. Surullista. En halua lyödä lyötyä. Jouduin reagoimaan siihen, että ryhdyit kommentoimaan kirjoitustani. Toivotan sinulle kaikkea hyvää. Toivotan hyvän Jumalan siunausta.

Jari Rankinen

11:10 ip.  

Lähetä kommentti

<< Home