tiistaina, lokakuuta 20, 2009

Kokous josta jäi oikein hyvä mieli

Olin eilen kokouksessa. Koolla oli joukko niitä, jotka kantavat vastuuta jumalanpalveluksista Karkun evankelisella opistolla. Vastaava kokous on pidetty pari kertaa vuodessa. Kokoukseen on kutsuttu suntioiden edustaja, pyhäkoulusta vastaava, yksi jumalanpalvelusten kanttoreista, kirkkokahvituksesta vastaava, kaksi pastoria, opiston edustaja, jumalanpalveluksen kuljetuksista huolehtiva sekä kahden herätysliikkeen edustajat.

Olin todella iloinen eilisestä kokouksesta, kuten aiemmistakin vastaavista. Hyvässä, innostavassa hengessä puhuimme jumalanpalveluksista ja niiden kehittämisestä. Jaoimme iloja ja joitakin suruja. Olimme hyvin kiitollisia syntyneestä yhteisöstä ja siitä, että jumalanpalveluksiin kokoonnutaan eri tahoilta. Monille jumalanpalvelukset Karkun evankelisella opistolla ovat hyvin tärkeitä. Uskon Jumalan johdattaneen meitä niin, että nämä jumalanpalvelukset ovat syntyneet ja saaneet jatkua.

Lukumäärät eivät ole jumalanpalvelusten pääasia. Pääasia on Jumalan sana, jolla Jumala hoitaa ja palvelee meitä. Tärkeintä on, että saamme kokoontua Jumalan edessä, kuulla hänen puhettaan, puhua hänelle ja polvistua ottamaan vastaan Herramme ruumis ja veri. Silti on mielenkiintoista tietää myös lukuja. Kokouksessa eilen totesimme seuraavat luvut: Pääjumalanpalveluksia on tämän vuoden aikana pidetty 43. Kolme niistä on pidetty Sastamalan seurakunnan kirkoissa - kaksi konfirmaatiomessua ja yksi muu jumalanpalvelus - muut ovat olleet Karkun evankelisella opistolla. Osallistujia näissä on ollut yhteensä hieman vajaa 7900. Keskimäärin osallistujia on ollut 183 ja osallistujamäärien keskiluku (mediaani) on 147. Erityisen suuri ilonaihe on, että jumalanpalveluksissa on ollut paljon lapsiperheitä. Viime sunnuntaina lapsia pyhäkoulussa oli 27.

Olet lämpimästi tervetullut jumalanpalvelukseen Karkun evankeliselle opistolle. Myös ensi sunnuntaina messu alkaa klo 11. Tuolloin saarnan pitää pastori Esa Luomaranta, minä saan palvella liturgina.

9 Comments:

Blogger Hannu Kilpeläinen said...

"Pääasia on Jumalan sana, jolla Jumala hoitaa ja palvelee meitä. Tärkeintä on, että saamme kokoontua Jumalan edessä, kuulla hänen puhettaan, puhua hänelle ja polvistua ottamaan vastaan Herramme ruumis ja veri."

Tämä kaikki on pääasia kaikissa Sastamalan seurakunnan jumalanpalveluksissa. Niitä on seurakunnassa sunnuntaisin useissa kirkoissa. Miksi tämä ei kelpaa, onko seurakunta jotenkin paha tai harhainen, kun täytyy pitää yllä KILPAILEVAA jumalanpalvelusyhteisöä. Sastamalan seurakunnan kirkkoverkosto on ehkä tihein koko Suomessa. Miksi Karkun opiston kurssilaiset eivät voi osallistua messuun esim. Karkun kirkossa? Esteenä ei voi enää olla kuraiset tiet ja pimeät aamut, kuten 1970-luvun kirkkoremontin aikaisessa anomuksessa kirjoitettiin.
Tervetuloa Jumalan palveltavaksi Sastamalan seurakunnan jumalanpalveluksiin.

Hannu Kilpeläinen

12:15 ip.  
Blogger Teininen Jukka said...

Hannu Kilpeläiselle: Kateus on kuolemansynti. Herran Jeesuksen opetuslapset eivät näin "nurjasti" toisiaan katsele.

2:27 ip.  
Blogger Hannu Kilpeläinen said...

Jukka Teiniselle:
Kateus on kuolemansynti! Mikä synti on seurakunnan kokouksen (jumalanpalvelus) hylkääminen. Vastaa vaikkapa Raamatun sanoilla, jos taitavana "teologina" tunnet pyhän kirjan sanomaa ja sisältöä. Älä viitsi isotella.

2:53 ip.  
Blogger Hannu Kilpeläinen said...

Unohtuipa allekirjoitus, vaikka se varmastikin oli selvä:
Hannu Kilpeläinen
ei-sastamalalainen tarkkailija

3:06 ip.  
Blogger Teininen Jukka said...

"me monet olemme yksi ruumis;sillä me olemme kaikki tuosta yhdestä leivästä osalliset." 1 Kor 10:17 Jos Hannu Kilpeläinen on kristitty, Herran Jeesuksen opetuslapsi, olen uskomassa että Jari Rankinen Jeesuksen opetuslapsijoukon kanssa toivottaa Teidät tervetulleeksi Sastamalan seurakunnan, seurakunnan kokoukseen (jumalanpalvelukseen) Karkun opiston tiloihin.

6:36 ip.  
Blogger Martti Pyykönen said...

Mitäpä sillä on hyvä hra. Kilpeläinen väliä missä sen messunsa viettää, jos siellä on paikalla Sana ja Sakramentit, kuten ne Raamatun mukaisesti kuuluvat olla.

Seurakuntia on monia, kaikki Kristus-ruumiin jäseniä. Jos toisesessa varpaanvälissä asustaa ikävänlainen hiivasienitulehdus, kannattaa siirtyä seuraavaan varpaanväliin. Samassa jalassahan sitä ollaan.

Tällä enemmän ja lähinnä vähemmän osuvalla kielikuvalla tahdon sanoa, että jos ilmapiiri Sastamalan seurakunnan jumalanpalveluksissa on sellainen, että Jumalan Sanasta ollaan siellä eri mieltä (vaikkapa kysymys pastorin virasta), niin ei mennä sinne kyräilemään ja pilaamaan muitten messua, vaan kokoonnutaan me Sanan-änkyrät ja -jääräpäät sitten jossain muualla, kun kerran siihen on oikeen tuomiokapitulin mandaatilla oikeus ja opiston ansiosta varsin pätevät tilat.

Teol.Yo Martti Pyykönen
Espoo

3:00 ap.  
Anonymous Anonyymi said...

Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

3:18 ap.  
Blogger Timo Koivisto said...

Hei mutta tämähän on mielenkiintoista: kirjoittaako joku todellakin tämän "Kilpeläisen" nimissä? Vai onko hän valehdellut suoraan päin naamaa tälle "Koivuhoville"? (Kuka hän muuten on?

Mikä on totuus?

Itse olen rehellisesti
Timo Koivisto
Lahti
http://timokoivisto.blogspot.com/

9:12 ap.  
Blogger Jari Rankinen said...

Timo Koivisto

Poistin kommentin, jota kommentoit. Nimi ja paikkakunta puuttuivat. Ja kommentin sisältö oli sellainen, että se sai lähteä. Eri mieltä saa tottakai olla, kovaa kritiikkiä voi esittää mutta selvät valeet on syytä poistaa.

Jari Rankinen, Sastamala

9:22 ap.  

Lähetä kommentti

<< Home