maanantaina, marraskuuta 17, 2008

Tukirengas Markus Malmivaaralle

Kerroin edellisessä kirjoituksessani, että toimitamme pitkästä aikaa Markus Malmivaaran kanssa messun. Näin teimme eilen. Se oli ainakin meille toimittajille hieno, puhutteleva hetki. Markus saarnasi valvomisesta ja Herran lähellä olemisesta. Kuoro lauloi koskettavasti. Minä yritin laulaa liturgin osuudet flunssaisella äänellä. Jumala siunasi meitä sanalla ja sakramentilla. Opiston sali oli melkein täynnä seurakuntaa. Suntion antaman tiedon mukaan merkitsin kirkkopäiväkirjaan 173 osallistujaa.

Markus joutui jättämään virkansa Vammalan seurakunnassa. Turun arkkihiippakunnan tuomiokapituli tuomitsi hänet siitä, ettei hän toimittanut messua yhdessä naispastorin kanssa eikä saapunut osallistujana messuun, jonka toimittamiseen osallistui naispastori. Jos hän olisi jäänyt virkaansa, hän olisi todennäköisesti menettänyt paitsi viran Vammalan seurakunnassa myös pappisvirkansa ja sen oikeudet pysyvästi. Nyt hänet päätettiin erottaa kolmeksi kuukaudeksi. Messun jälkeen jututin Markusta ja hän kertoi jumalanpalvelukseen kokoontuneelle seurakunnalle tulevaisuudensuunnitelmistaan. Tarkoitus on, että hän aloittaisi työn Vammalan seudun Ev.lut. Kansanlähetyksen palveluksessa 1.1.2009. Hän jäisi perheensä kanssa asumaan Vammalaan ja tekisi työtä varsinkin tällä alueella, jonkin verran myös kauempana. Hän sanoi haluavansa palvella kirkkomme eri herätysliikkeiden kristittyjä, kuten myös niitä, jotka eivät kuuluu mihinkään herätysliikkeeseen. Markus kertoo rakkaimmiksi työtehtävikseen Raamatun opettamisen, evankelioivan julistustyön ja kahdenkeskisen rukouksen.

Markuksen työn tukemiseen kootaan nyt tukirengasta. Olisiko tämä sinun tapasi tukea Jumalan valtakunnan työtä? Tukea voi rukouksin ja taloudellisesti. Rukoustuki on taloudellistakin tukea tärkeämpää. Jos on rukousta, on muutakin, mitä tarvitsemme. Markuksen tukirenkaaseen voi liittyä lähettämällä viestin osoitteeseen raija.majanen@kopteri.net tai esko.maki-soini@fin.om.org. Jälkimmäisen sähköpostiosoitteen lukija on Suomessa vasta 26.11. ja lukee saamansa viestit vasta sitten. Suosittelen renkaaseen liittymistä.

Jotkut ovat kysyneet, mistä saisivat kirjani "Evankeliumin tähden" vai onko se myyty loppuun. Ensimmäinen painos myytiin loppuun mutta nopeasti otettiin uusi painos. Kirjan voi tilata minulta osoitteesta jari.rankinen@kopteri.net. Tai soittamalla minulle, p. 050-571 4797. Kirja maksaa minulta tilattuna 25 euroa ja postituskulut. Kirja voi olla myytävänä myös kirjakaupassa. Tyrvään kirjakaupassa Vammalassa niitä ainakin on. Kirjan voi tilata myös Kustannusosakeyhtiö Arkin nettisivulta www.kustannusarkki.fi.