tiistaina, lokakuuta 07, 2008

Hyvissä ajoin ja näyttävästi

Tänään jaetussa Satakunnan Kansassa mainostettiin tulevan pitkäperjantain jumalanpalvelusta Kankaanpään kirkossa.

Lehdessä oli juttu, jolla toimittaja kaiketi pyrki lietsomaan käsitystä, että asiat Kankaanpään seurakunnassa ovat todella huonosti. Pastorit joutuvat toimittamaan kirkollisia toimituksia enemmän kuin aiemmin, viime kesänä rippikoulussa joku oli ollut sitä mieltä, että naispappeus on Raamatun vastaista, ja seurakuntaan on palkattu henkilö, joka on toiminut kahtena kesänä seurakunnassa kesäteologina. Hänet on palkattu muutamaksi kuukaudeksi keventämään pastoreiden työtaakkaa, koska kaksi pastoria on nyt virkavapaalla. Toimittaja muistutti myös siitä, ettei Kankaanpään seurakunnan jumalanpalveluksissa toimittajina ole naispastoreita ja innosti seurakuntalaisia kutsumaan kirkollisiin toimituksiin muita kuin seurakunnan viroissa olevia pastoreita. Näin seurakuntalaiset voisivat osoittaa mieltä. Kaksi tällaista pastoria mainittiin nimeltä. Melkein ihmettelin, ettei nimien jälkeen kerrottu yhteystietoja. Jutun otsikossa kerrottiin, että "naispappeuden vastustajat järjestäytyvät Kankaanpäässä". Otsikko oli sikäli outo, että itse jutussa ei kerrottu, mitä tällainen järjestäytyminen on ja miten se näkyy. Mielelläni olisin lukenut tällaisista hankkeista, jos sellaisia on.

Yhden esimerkin seurakunnan kurjasta tilanteesta toimittaja oli kirjannut juttunsa toiseen suurempaan otsikkoon: "Jari Rankinen saarnaa Kankaanpäässä". Hieman säpsähdin, kun näin tämän otsikon. Ehdin jo ajatella, että olen luvannut olla useammassa paikassa yhtä aikaa. Ensi sunnuntaina ja sitä seuraavana olen toimittamassa jumalanpalvelusta aamupäivällä muualla. Mutta kyse olikin ensi huhtikuusta - pitkäperjantaista ja silloin Kankaanpään kirkossa pidettävästä jumalanpalveluksesta. Silloin saarnaan - jos Jumala suo - Kankaanpään kirkossa. Harvoin näin hyvissä ajoin saa näin näyttävää mainostusta tulevasta jumalanpalveluksesta.

2 Comments:

Blogger Erkki Koskenniemi said...

Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

7:48 ap.  
Blogger Erkki Koskenniemi said...

Tämä olisi huvittavaa ellei se olisi niin räikeää. Pari vuotta sitten ei ollut montakaan seurakuntaa jonne en olisi voinut tehdä vastaavaa vierailua kuin mistä nyt Jarin kohdalla kerrotaan uutisena.
Lehtiä on vain opittava lukemaan ja pysyttävä rauhallisena. Kankaanpää on varmaan jatkossa paljon otsikoissa. Voimia ja siunausta Keijolle ja muille!

Erkki Koskenniemi, Karkku

7:48 ap.  

Lähetä kommentti

<< Home