keskiviikkona, kesäkuuta 04, 2008

Taas ensi kesänä

Kävin rippikoulun kesällä 1980. Se oli minulle hyvin merkittävä kokemus. Sain uusia kavereita, oli hauskaa ja pelattiin. Vielä paljon tärkeämpää oli, että rippikoulun myötä uskonasiat tulivat tärkeiksi ja omakohtaisiksi. Opin tuntemaan häntä, jonka tunteminen on tärkeintä. Sain vastauksen kysymykseen, miten pääsee taivaaseen. Oman rippikouluni jälkeen olen ollut joka vuosi yhdessä tai kahdessa rippikoulussa - isona, harjoittelijana, kesäteologina tai pastorina. Vain yksi kesä on ollut ilman rippikoulua: se jolloin olin varusmiehenä Sodankylässä.

Tänä kesänä en pidä rippikoulua. Toivoin, että olisin voinut pitää sen koulun, jonka aloitin. Toiset päättivät puolestani, ettei se ole mahdollista. Tuntuu aika oudolta - niin merkittävä osa kesää rippikoulu on ollut. Varsinkin kun molemmat poikamme ovat tällä hetkellä rippikoulussa - toinen isona, toinen rippikoululaisena.

Rippikoulu on suuri mahdollisuus. Rippikoulussa Jumala puhuttelee monia erityisesti, vetää luokseen, luo uskoa Jeesukseen ja vahvistaa sitä. Jumalan sana vaikuttaa. Rippikoulu on mahdollisuus myös rippikoulun vetäjille. Kun opettaa uskomme perusasioita, voi itsekin löytää tutuista asioista sellaista, mitä ei ennen ole tullut ajatelleeksi tai mikä on hautautunut muun, vähemmän tärkeän alle. Tärkeää on, että osaisimme välittää nuorille hyvän uutisen Vapahtajasta, joka rakastaa meitä - joka on kuollut puolestamme ja avannut meille tien taivaaseen. Jonka rakkaudella ei ole ehtoja. Tärkeää on myös, että osaisimme luoda puitteet, joissa on hyvä ja turvallinen olla ja miettiä kaikkein suurimpia kysymyksiä.

Näyttää siltä, että ensi kesänä - siis vuoden kuluttua - saan jälleen toimia rippikoulun vetäjänä ja opettajana. Olemme sopineet, että vedän yhden leirin Karkun evankelisella opistolla. Tämä rippikoululeiri alkaa 21.7. ja päättyy sunnuntaina 2.8. Tuona päivänä on myös konfirmaatiomessu.

Tämä on yksi mahdollisuus käydä rippikoulu. Tälle leirille voi ilmoittautua Karkun evankeliselle opistolle, puh. 03-5134 151.

3 Comments:

Blogger m said...

Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

10:01 ip.  
Blogger Unknown said...

Hei, Jari,

Jaan tuskasi! Minullakin on ensimmäinen kesä vuoden 1987 jälkeen, kun ei ole rippileiriä. Kovat on vieroitusoireet.

Ville Auvinen

1:29 ip.  
Blogger Martti Pyykönen said...

Mahtaa olla tykki leiri tulossa :) Satakunnassa osataa. Harmi, että Helsingin seudun ripari Hietoinrannassa on vähän kuivaa kautta kokenut...

Martti Pyykönen
Espoo

9:57 ip.  

Lähetä kommentti

<< Home