maanantaina, helmikuuta 25, 2008

Lomalla Egyptissa

Lahdin viikko sitten Kabulista. Lensin ensiksi Bakuun ja sielta Istanbuliin. Istanbulissa oli kunnon talvi - lunta ja pakkasta - ja siksi monet lennot olivat myohassa. Oli sekin lento, jolla mina lensin, enka ehtinyt koneeseen, joka lensi Kairoon. Vietin yon Istanbulissa ja lensin seuraavana paivana Egyptiin. Talla lennolla ei ollut jatkoyhteytta Sharm el Sheikhiin, jonne Minna ja pojat olivat tulleet lomalle. En halunnut jaada yoksi Kairoon, joten tein matkan lapi Siinain autiomaan sen etelakarkeen taksilla. Egyptissa 500 kilometrin taksimatka ei ole kohtuuttoman kallis.

Kun lahdin Suomesta viimeiselta palvelusvapaalta, unohdin kotiini siviilivaatteet, joissa olisi pitanyt kotiutua rauhanturvatehtavasta. Niinpa teetin afgaanivaatteet paikallisella vaatturilla Masar-e-Sharifissa. Niissa tein matkan Kabulista Sharm el Sheikhiin. Bakussa ja siita eteenpain vaatteisiin kiinnitettiin huomiota. Muutamat kavivat kehumassa vaatteitani, monet paikalliset nyokkasivat tervehdyksen, tullin virkamies kysyi, olenko kaantynyt muslimiksi. Kerroin olevani kristitty. Kuva asustani loytyy osoitteesta www.mil.fi/ruotuvaki/afganistan. Juttu on viimeinen juttuni Afganistan-blogissa - Kohti Suomea.

Olemme siis perheen kanssa lomalla Egyptissa. Huomenna olisi tarkoitus palata Suomeen. On ollut hieno viikkoa. Aurinkoa, lamminta, tuulta, monenlaista tekemista ja nahtavaa.

Kirjoitin taman hotellin nettikoneella. Egyptilaiset koneet eivat tunne skandinaavisia kirjaimia.

4 Comments:

Blogger Pälli said...

Et ehkä ehdi lukemaan tätä kovin pian, mutta toivottavasti lomanne on oikein virkistävä ja kunnon irtiotto kaikesta. :)

Siunauksin
Päivi Luukkainen
Jyväskylä

7:54 ap.  
Blogger Unknown said...

Hei, Jari. Komeat vaatteet olet löytänyt Afganistanista. Tervetuloa tänne Lusakaan istuskelemaan perjantai-aamuna minareetin viereen, täällä on silloin tuolla tavalla pukeutuneitten aamuistunto :)

Siunausta elämääsi ja uusiin haasteisiin!

Ville Auvinen
Lusaka, Sambia

9:14 ip.  
Blogger Vesa Pöyhtäri said...

Sheikki-Jari, tervetuloa takaisin!
t. Vesa Pöyhtäri

10:54 ip.  
Blogger aurora said...

Arvoisa pastori. En ole mikään asiantyntija siihen, onko naispappeus sallittua, vaiko ei. Itse kylläkin käyn ehtoollisella, vaikka nainen on toimitamassa tilaisuutta. Korvaani kuitenkin pisti haastattelussai Radi Deissä, jossa kerroit metsästäväsi jäniksiä. Samoin sanoin myö kokonaisvaltaisesti tukeutuvasi naispappeusasiassa myös Vanhaan Testamenttiin. Siellä kuitenkin hyvin selvästi todetaan, että jänis ei ole ihmisen ravinnoksi tarkoitettu!! Se kielletään siellä ehdottamasti! Kuinka sitten voi Raamattua kuitenkin jossakin osin ottaa tosissaan ja jossakin ei. Onko niin, että jos rikkoo yhdessä kohtaa, rikkooko sitten joka kohdassa?
Kysyy eräs asiasta tietämätön ihmettelijä.

Kaikke Hyvää Elämääsi!

2:59 ip.  

Lähetä kommentti

<< Home