tiistaina, marraskuuta 26, 2013

Kenen luo?

Viime päivinä useampi on puhunut ikävästä asiasta: Monet aikanaan seurakunnassa tai herätysliikkeessä paljon työtä tehneet ja vaivaa nähneet on unohdettu. Nämä mukana olleet ja vastuuta kantaneet ovat tulleet korkeaan ikään, sairastuneet eivätkä juurikaan pääse kotoaan tai laitoksesta, jossa ovat. Monia heistä käydään aika harvoin tervehtimässä ja hyvin harvoin seurakunnasta tai herätysliikkeestä.

Varmasti tämä on totta, eikä näin saisi olla. Kenen luona voimme ja meidän pitäisi käydä?

Joskus tai usein on vaikea mennä sen luo, jonka elämä ei ole helppoa. Mitä sanoisi, mistä puhuisi, miten osaisi auttaa toista? Ja koska tuntuu, ettei pysty auttamaan, jää menemättä. Ei varmaan tarvitse osata sanoa tai tehdä mitään ihmeellistä. Usein sellaisia sanoja tai tekoja, jotka auttavat aivan konkreettisesti, ei ole olemassakaan. Ja kuitenkin usein se auttaa, että toinen poikeaa, voidaan jutella ja olla hetki yhdessä. Ehkä voidaan myös laulaa tuttu virsi tai hengellinen laulu, lukea muutama jae Raamatusta ja rukoilla.

Yritän tehdä parannusta tässä asiassa.

* * *

Tämän viikon perjantaina ja lauantaina on PieniSuuri-raamattukurssi Niinisalon kirkolla. Luemme siellä Apostolien tekoja. Se on tärkeä ja hyvin mielenkiintoinen Uuden testamentin kirja. Perjantaina aloitamme klo 18 ja launtaina klo 13. Olet lämpimästi tervetullut. Voisitko pyytää jonkun mukaasi?

Sunnuntaina on ensimmäinen adventtisunnuntai. Yksi mahdollinen paikka laulaa Hoosianna on Karkun evankelinen opisto. Siellä messu alkaa klo 11. Markus Malmivaara on ollut - ja on edelleen - koti-isänä ja siksi hän on ollut tämän vuoden aikana harvoin saarnaajana messussa. Ensi sunnuntaina Markus saarnaa. Messun jälkeen on adventtimyyjäiset ja kirkkokahvit. Myyjäisillä tuetaan lähetystyötä. Jos sinulla on mahdollisuus, voit tuoda messuun tullessasi myytävää myyjäisiin. Levonnaiset menevät yleensä hyvin kaupaksi. Tervetuloa sunnuntaina.