keskiviikkona, kesäkuuta 26, 2013

Tuomiota ei tulisi

On puhuttu aika paljon Suomen Lähetysseuran ratkaisusta lähettää lähetystyöhön - tai ehkä oikeampaa on puhua kehitysyhteistyöstä - rekisteröidyssä parisuhteessa elävä miespari. Timo Junkkaalan perusteellinen selvitys Suomen Lähetysseuran vuosikokouksesta, jossa hän ehdotti, ettei Lähetysseura toimisi näin, löytyy osoitteesta www.seurakuntalainen.fi.

Timo Junkkaalan kirjoituksessa kerrotaan, kuten moni muukin on kertonut, että Lähetysseuran vuosikokouksessa käytettiin ainakin kaksi puheenvuoroa - juristin ja piispan - joiden mukaan toimitaan vastoin Suomen lakia, mikäli toimitaan Timo Junkkaalan ehdotuksen mukaan. Siis että Lähetysseura päättää olla rekrytoimatta ja lähettämättä homosuhteessa eläviä. Kokouksen jälkeen haastattelussa Suomen Lähetysseuran toiminnanjohtaja kertoi, ettei olisi voitu toimia vuosikokouksen päätöksen mukaan, mikäli kokous olisi päättänyt, että Lähetysseura toimii Timo Junkkaalan ehdotuksen mukaan, koska päätös olisi ollut lainvastainen.

Muutama päivä sitten Kotimaan verkkolehdessä kerrottiin, että helluntaiherätyksen lähetys- ja kehitysyhteistyöjärjestö Fida ei lähetä homosuhteessa eläviä pareja lähetystyöhön. Uutinen tästä löytyy osoitteesta www.kotimaa.fi. Tarkoittaako tämä, että Fida toimii lainvastaisesti? Ja että se tulee saamaaan päätöksestään tuomion. Lainhan tulee olla kaikille sama. Tuomiota ei varmasti tule. Ei tällä hetkellä ainakaan. Eikä tule muillekaan kirkkokunnille, seurakunnille ja lähetysjärjestöille, jotka toimivat omien periaatteidensa mukaan. Näihin periaatteisiin voi kuulua niidenkin Raamatun kohtien mukaan opettaminen ja toimiminen, jotka pitävät homosuhdetta Jumalan tahdon vastaisena. Eikä Suomen Lähetysseurakaan toimisi lainvastaisesti ja saisi tuomiota siitä, ettei se ei lähetä työhön rekisteröidyssä parisuhteessa eläviä. En usko, että juristi, piispa ja toiminnanjohtaja oikeasti ajattelevat, että Lähetysseura ei voisi toimia Timo Junkkaalan ehdottamalla tavalla siitä syystä, että se saisi tuomion lainvastaisesta toiminnasta.

* * *

Ensi viikonloppuna on Valtakunnallinen Evankeliumijuhla Lohtajalla, joka on nykyisin osa Kokkolaa. Juhlasta kerrotaan lisää osoitteessa www.evankeliumijuhla.fi. Hienoa jos pääset mukaan! Meille on järjestetty suuri juhla.